Chcę Kupić L200 - Chcę kupić L200 po 2006
Anonymous - 01-12-2009, 12:06 Temat postu: Chcę kupić L200 po 2006 Panie i Panowie w związku z zamiarem zakupu L200 po 2006 roku mam pytanie co możecie mi powiedzieć na temat tego modelu ? Najczęściej występujące usterki, na co zwracać uwagę przy zakupie itp, itd ?
namotore - 02-12-2009, 08:36
1. przechyl nadwozia na lewa strone : powyzej 1.5cm serwis naprawia
2. piszczace resory tyl - smarowanie lub podkladki - skuteczne max 4-6 m-cy
3. stopiona uszczelka pod glowica - katowanie po autobahnach itp.
4. zacinajacy sie zaworek dozujacy paliwo do pompy - akcja serwisowa
5. zatykajacy sie filtr paliwa - trzeba lac dobry ON
6. trzaski w kolumnie kierowniczej - akcja serwisowa
7. przelaczanie napedow - dzwignia sie zacina - akcja serwisowa tez
8. chlopaki mowia ze jak sie hardtopa zle zmontuje to obciera kabinke
9. strzemiona resorów z tyłu zerknij, była akcja serwisowa
10. powloka lakiernicza na blachy nieocynkowane - kazdy odprysk itp. i masz rudzielca
11. rdzewiejace progi aluminiowe, zle polozona powloka zewnetrzna, wymieniaja progi, lub szlifuja (w zaleznosci czy klient zacznie mocno flugac przy innych klientach)
12. glosna praca silnika przy puszczonym sprzegle na postoju. TTTM
13. problemy ze skrzynia automatyczna (szarpanie, wolny start) - nowy soft wgraja i git
wiecej grzechow nie pamietam, pozdro
Anonymous - 02-12-2009, 10:42
To się nazywa odpowiedź ) Zawsze mówiłem że to najszybsze i najlepsze forum ze wszystkich...
Dzięki za info jestem zobowiązany
romero - 02-12-2009, 18:17
MadMax napisał/a: | To się nazywa odpowiedź ) Zawsze mówiłem że to najszybsze i najlepsze forum ze wszystkich...
Dzięki za info jestem zobowiązany |
Wypowiedź "namotore" potraktowałbym trochę z przymrużeniem oka.Jego egzemplarz jest
naprawdę wyjątkowy.Chyba spadł z lawety przy transporcie.
pablol200 2009 - 02-12-2009, 21:47
ja już nie wiem kolega naprawdę miał pecha serdecznie współczuję. Ale trzeba też docenić fakt, że skrupulatnie wynotował wszystkie zgłaszane usterki na forum do l200 po 2006. Ja będę się upierał, że po lifcie 2009, jak na razie zero problemów. Jeśli nie wierzycie to zapraszam na oględziny. I zaznaczam, że nie jeżdżę tylko po asfalcie(dowody na to, to wgniecenia i rysy po przeszkodach).
namotore - 02-12-2009, 22:09
mili chlopcy, usterki przeze mnie wymienione zostaly zebrane z ok 20egz. Elek zagladajacych do Lodzi. Nie ukrywam ze moja Elzunia wiele z punktow zaliczyla do 80kkm. pozdrawiam optymistow. Zazdroszcze hehe
pablol200 2009 - 02-12-2009, 22:20
to nie było złośliwie, ja podziwiam , kawał dobrej roboty
Anonymous - 03-12-2009, 13:45
W związku z tematem zakupu mam jeszcze jedno pytanie : jak wygląda sprawa z przełączaniem napędu w elce ? Skrzynia redukcyjna przełącza tylko przód tylko tył i cztery buty czy jakoś inaczej ?
Anonymous - 03-12-2009, 17:48
Takie masz przełożenia - możliwości konfiguracji rozkładu momentu obrotowego na osie:
http://forum.mitsumaniaki...p=228406#228406
Anonymous - 04-12-2009, 14:53
Dzięki super rozpiska - Odbywałem dzisiaj długą jazdę próbną a autem jeździ się bajkowo. Napęd też ma sporo możliwości jestem pozytywnie nastawiony
Kibloo - 06-12-2009, 20:56
MadMax, a z drugiej strony:
200kkm zrobione i:
1. wymieniona kolumna kierownicy (serwis bez problemów)
2. wymieniony kompresor klimy (na gwarancji)
3. trochę problemów z czujnikiem ciśnienia doładowania- zrobione, bo był ułamany jeden z trzech kabelków
4. wymieniony na gwarancji zawór EGR- teraz robi bez problemu.
po 80kkm zero problemów z jakąkolwiek usterką.
i tyle...
pozdrawiam
PS Namotore to jest nasz czarnowidz i wszyscy go kochamy a poza tym to jakiś pechowiec jest
HugoOrmo - 06-12-2009, 23:17
U mnie 116kkm i wiekszosc wymienionych problemow juz zaliczylem, natomiast i tak jestem zadowolony z auta tyle tylko, ze dzis bralbym automata...
pzdr
Anonymous - 07-12-2009, 22:48
Właśnie jak to jest z automatami zmieniają płynnie biegi jak w Pajero i jak zachowują się po chipowaniu czy coś im dolega jak są przeciążone ?
Kerepma - 05-01-2010, 09:53
Witam Wszystkich serdecznie.
Jestem świeżak jeśli idzie o forum i przejechane km , lecz mimo 18k sporą część z listy usterek już zaliczyłem. Nie było by to strasznym przeżyciem gdyby nie serwis. Niestety do tej pory byłem pieszczony przez Citroena i naprawy samochodu kolegi na 3 wizyty na początku mnie śmieszyły a jak okazało się że to tyczy i mnie to przestałem się śmiać.....
Zakup auta powinien być dokonany po zapoznaniu się z opiniami o serwisie w Twoim mieście. Ja autko mimo jego wad pokochałem, lecz ciężko kochać gdy serwis sprawia wrażenie obojętnego.
PRIMO: POROZMAWIAĆ Z KLIENTAMI W SERWISIE !
Oni znają prawdę, pewnie troszkę przerysują ale jak to w bajkach - ziarno prawdy się znajdzie i im więcej osób odpytasz tym będziesz lepiej poinformowany o modelu, salonie i serwisie.
Pozdrawiam gorąco!
namotore - 05-01-2010, 19:26
proponuje wykupic powierzchnie reklamowe przed ASO Mitsu w calej Polsce i wywiesic w formie reklamy link do FORUM
p.s.warto kupic Elke uzywke ale radze dobrze sprawdzic jej stan techniczny, pozdrawiam
|
|
|