[XX-92]Colt C50 i starsze - colt vista i problem ze skrzynią biegów
kartomaniak gti - 01-12-2009, 20:21 Temat postu: colt vista i problem ze skrzynią biegów mój znajomy posiada takiego colta http://en.wikipedia.org/w...t_gen_Japan.jpg
w papierach widnieje jako colt vista, silnik 2.0 4G63 4WD. Silnik pochodzi ponoć z galanta. Problem polega na tym, że auto na 4 i 5 biegu ma takie same obroty, jadąc 100km/h na 4. obrotow 3,5 tys. wrzucam piatke i obroty nadal 3,5 i ta sama predkosc i auto ciagnie tak jak na 4. wyglada to tak jakby w miejscu piątki pojawila sie druga czwórka. Mam nadzieje ze rozumiecie
Anonymous - 01-12-2009, 20:41
Moze ktos zebatki zle zalozyl,to bardzo mozliwe i bardzo latwo to naprawic,nawet nie trzeba wyjmowac skrzyni z samochodu.
kartomaniak gti - 01-12-2009, 20:50
4g63colt napisał/a: | Moze ktos zebatki zle zalozyl,to bardzo mozliwe i bardzo latwo to naprawic,nawet nie trzeba wyjmowac skrzyni z samochodu. |
napisz coś więcej...
Bartek - 01-12-2009, 20:50
Stary patent Mitsu:
Ten samochód ma 4-ro biegową skrzynię i załączany podciśnieniowo reduktor w momencie wrzucenia "5" biegu lewarkiem. Prawdopodobnie problem wynika z dziurawej rurki lub uszkodzenia sterowania reduktorem - dość powszechna usterka w Coltach/Lancerach z początku lat 80. Znam takich, co wyprowadzali sobie reduktor na lince do kabiny na osobną dźwignię i mieli dzięki temu 8 biegów do przodu i 2 do tyłu
Anonymous - 02-12-2009, 18:55
I masz odpowiedz,ja nawet nie wiedzialem ze takie cos istnieje
|
|
|