Problemy techniczne - zestaw kluczy nasadowych
avangarda - 04-12-2009, 23:05 Temat postu: zestaw kluczy nasadowych Nie wiem czy temat umieszczony w dziale odpowiednim, ale odpowiedniejszego nie udało mi się znaleźć jak wyżej, planuję coś sprezentować, z tym, że nie do końca jestem przekonana co do wyboru marki, może wypowie się jakiś mężczyzna używający takich narzędzi?? Pomóżcie, bo nie chciałabym wtopić i kupić jakiegoś badziewia...
http://www.moto.allegro.p...arny_profi.html
tu pytanie czy lepsze są w czarnej czy zielonej skrzynce ( chodzi mi o jakieś profesjonalne i nie profesjonalne, tak to się dzieli chyba?)
http://www.moto.allegro.p...6el_klucze.html
yato słyszałam, że nie takie dobre, ale dlatego pytam Was, może polecicie coś jeszcze innego? Czytałam mnóstwo opinii, Neo, coval, nie mam pojęcia co będzie dobre...
krzychu - 05-12-2009, 00:15
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=45
avangarda - 05-12-2009, 08:16
Nie zauważyłam, tematu, sorka, ale przejrzałam go i nadal nie znam odpowiedzi, rozmowy nad zastosowaniem pojedynczych rozmiarów kluczy i które pasują do czego... A ja się pytam konkretnie: honiton czy yato? Czy ktoś tego honitona w ogóle używa z Was? Planuję na zestaw wydać 200 zł i hakiem, więc nie są mi przydatne odpowiedzi typu: "stanley i beta są najlepsze", bo wiadomo, że to inna półka...
wyderka - 05-12-2009, 09:33
honiton i yato to tez dobre klucze ale na twoim miejscu wybrał bym yato ponieważ polepszyli produkcje narzędzi z pewnego źródła to wiem stanley tez dobre klucze a co do bety to mocno przereklamowana stanowczo odradzam ten bubel na dodatek dodam tylko od siebie ze beta jest produkowana w tej samej fabryce co yato
robertdg - 05-12-2009, 20:18
avangarda, mam niemalze identyczny zestaw Yato jak w podanym przez Ciebie linku na allegro, tylko troszke inna konfiguracja, uzywam tych narzedzi niemalze w ekstremalnych warunkach, najmiejsza grzechotka odkrecalem nawet bardzo zapieczone swiece zarowe przy Ducato/Jumper 2.5D, zaznajomieni w temacie beda wiedzieli jak "fajnie" sie tem robi, zestaw sprawuje sie rewelacyjnie, praktycznie taka walizeczka wystarcza niemale do zrobienia auta na drodze bez wiekszych problemow, gorzej z autami VAGA do ktorego podchodza sruby wielowpustowe 12-o kątne zarowno na nasadke jak i na imbus i w tym przypadku trzeba sie uzbroic o te dodatkowe rzeczy. Dodatkowo moge dac swoje dobre zdanie dla kluczy, Forch, BASS, Kuźnia, Jonnesway, oczywiscie Yato (nie przekrecac na Toya)
Anonymous - 05-12-2009, 22:29
Jeszcze mozna dodac covala i neo.
Hugo - 06-12-2009, 01:16
dylson napisał/a: | Jeszcze mozna dodac covala i neo. | A z półki wysokiej polecam BETA. Testowałem. Rura 1,5 m na pokrętle BETA 12 mm średnicy i odkręcanie śruby przegubu przy Hondzie Civic. Skakałem po tej rurze (ważę ponad 70 kg), prawie wybiłem sobie zęby i skręciłem nogę w kostce. Pokrętło tylko delikatnie sprężynowało i nic poza tym. Śruba puściła dopiero od klucza pneumatycznego. Tylko prosty zestaw z tej półki BETY to koszt ok. 800 zł
wyderka - 06-12-2009, 08:58
Hugo napisał/a: | dylson napisał/a: | Jeszcze mozna dodac covala i neo. | A z półki wysokiej polecam BETA. Testowałem. Rura 1,5 m na pokrętle BETA 12 mm średnicy i odkręcanie śruby przegubu przy Hondzie Civic. Skakałem po tej rurze (ważę ponad 70 kg), prawie wybiłem sobie zęby i skręciłem nogę w kostce. Pokrętło tylko delikatnie sprężynowało i nic poza tym. Śruba puściła dopiero od klucza pneumatycznego. Tylko prosty zestaw z tej półki BETY to koszt ok. 800 zł |
niestety muszę się z tobą nie zgodzić zdziwił byś się ile jest reklamacji na tą jakże "porządna" bete zresztą sam mam z nią przykre wspomnienia które omal nie skończyły się utratą zębów
Hugo - 06-12-2009, 10:04
PIOTREKNT podrób jest mnóstwo.
robertdg - 06-12-2009, 10:36
Hugo napisał/a: | Rura 1,5 m na pokrętle BETA 12 mm średnicy i odkręcanie śruby przegubu przy Hondzie Civic. Skakałem po tej rurze (ważę ponad 70 kg) | nie po to sie zaklada rure na pokretlo aby po niej skakac jezeli chodzi o BETE swoje zdanie wyraze w nastepujacy sposob, klucz Dynamometryczny 1/2'' zerwał sie przy momencie dokrecania 180Nm, kupiłem Proxona smiga do dzisiaj, a przekrecil o wiele wiecej srub, i był połowe ta nszy od Bety, nie twierdze ze nie trafiła sie wadliwa seria, ale mnie to przekonało, ze nie wszystko piekne co sie swieci i nie zawsze to co najdrozsze musi byc najlepsze.
wyderka - 06-12-2009, 10:37
sęk w tym ze to oryginał był mam 1000% pewności
avangarda - 06-12-2009, 11:13
robertdg, chyba mnie przekonałeś na ten zestaw yato... Choć powiem szczerze, że strasznie byłam uparta na tego honitona, ale cóż, ja tego nie używam, więc zdam się na opinię tych, co używają
Hugo napisał/a: | prosty zestaw z tej półki BETY to koszt ok. 800 zł | może kiedyś...
Bury - 06-12-2009, 12:53
Ja uzywam Draper Expert i jestem zadowolony jak na razie.
Krzyzak - 06-12-2009, 20:41
avangarda, jeśli to będzie amatorsko używane, to bierz tańsze lub bardziej uniwersalne (zawierające więcej elementów)
tak naprawdę, jeśli już jakaś firma się pod tym podpisała i nie jest to zrobione z
"prasowanego ryżu" a przede wszystkim nie będziesz używać tych kluczy do klucza udarowego, to wystarczą Ci w zupełności - nie musisz używać proxxona
avangarda - 06-12-2009, 21:11
Krzyzak, no tak raczej amatorsko, choć do szerokiego zakresu napraw niemieckich samochodów... rozumiesz, swój garaż i naprawy przy samochodzie wszystkiego praktycznie, co tylko da się zrobić samemu. To ten zestawik Yato w sam raz chyba będzie, masz rację, że wystarczy w zupełności
|
|
|