Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zestaw kluczy nasadowych
Autor Wiadomość
avangarda 
Mitsumaniak

Auto: colt glxi 89r. 4g15
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2009, 23:05   zestaw kluczy nasadowych

Nie wiem czy temat umieszczony w dziale odpowiednim, ale odpowiedniejszego nie udało mi się znaleźć :D jak wyżej, planuję coś sprezentować, z tym, że nie do końca jestem przekonana co do wyboru marki, może wypowie się jakiś mężczyzna używający takich narzędzi?? Pomóżcie, bo nie chciałabym wtopić i kupić jakiegoś badziewia... :D

http://www.moto.allegro.p...arny_profi.html

tu pytanie czy lepsze są w czarnej czy zielonej skrzynce ( chodzi mi o jakieś profesjonalne i nie profesjonalne, tak to się dzieli chyba?)

http://www.moto.allegro.p...6el_klucze.html

yato słyszałam, że nie takie dobre, ale dlatego pytam Was, może polecicie coś jeszcze innego? Czytałam mnóstwo opinii, Neo, coval, nie mam pojęcia co będzie dobre... :wink:

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-12-2009, 00:15   

:arrow: http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=45

avangarda 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-12-2009, 08:16   

Nie zauważyłam, tematu, sorka, ale przejrzałam go i nadal nie znam odpowiedzi, rozmowy nad zastosowaniem pojedynczych rozmiarów kluczy i które pasują do czego... A ja się pytam konkretnie: honiton czy yato? Czy ktoś tego honitona w ogóle używa z Was? Planuję na zestaw wydać 200 zł i hakiem, więc nie są mi przydatne odpowiedzi typu: "stanley i beta są najlepsze", bo wiadomo, że to inna półka...

wyderka 
Mitsumaniak

Auto: 1
Wysłany: 05-12-2009, 09:33   

honiton i yato to tez dobre klucze ale na twoim miejscu wybrał bym yato ponieważ polepszyli produkcje narzędzi z pewnego źródła to wiem stanley tez dobre klucze a co do bety to mocno przereklamowana stanowczo odradzam ten bubel na dodatek dodam tylko od siebie ze beta jest produkowana w tej samej fabryce co yato :shock:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Wysłany: 05-12-2009, 20:18   

avangarda, mam niemalze identyczny zestaw Yato jak w podanym przez Ciebie linku na allegro, tylko troszke inna konfiguracja, uzywam tych narzedzi niemalze w ekstremalnych warunkach, najmiejsza grzechotka odkrecalem nawet bardzo zapieczone swiece zarowe przy Ducato/Jumper 2.5D, zaznajomieni w temacie beda wiedzieli jak "fajnie" sie tem robi, zestaw sprawuje sie rewelacyjnie, praktycznie taka walizeczka wystarcza niemale do zrobienia auta na drodze bez wiekszych problemow, gorzej z autami VAGA do ktorego podchodza sruby wielowpustowe 12-o kątne zarowno na nasadke jak i na imbus i w tym przypadku trzeba sie uzbroic o te dodatkowe rzeczy. Dodatkowo moge dac swoje dobre zdanie dla kluczy, Forch, BASS, Kuźnia, Jonnesway, oczywiscie Yato (nie przekrecac na Toya)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2009, 22:29   

Jeszcze mozna dodac covala i neo.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-12-2009, 01:16   

dylson napisał/a:
A z półki wysokiej polecam BETA. Testowałem. Rura 1,5 m na pokrętle BETA 12 mm średnicy i odkręcanie śruby przegubu przy Hondzie Civic. Skakałem po tej rurze (ważę ponad 70 kg), prawie wybiłem sobie zęby i skręciłem nogę w kostce. Pokrętło tylko delikatnie sprężynowało i nic poza tym. Śruba puściła dopiero od klucza pneumatycznego. Tylko prosty zestaw z tej półki BETY to koszt ok. 800 zł :?

wyderka 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-12-2009, 08:58   

Hugo napisał/a:
dylson napisał/a:
A z półki wysokiej polecam BETA. Testowałem. Rura 1,5 m na pokrętle BETA 12 mm średnicy i odkręcanie śruby przegubu przy Hondzie Civic. Skakałem po tej rurze (ważę ponad 70 kg), prawie wybiłem sobie zęby i skręciłem nogę w kostce. Pokrętło tylko delikatnie sprężynowało i nic poza tym. Śruba puściła dopiero od klucza pneumatycznego. Tylko prosty zestaw z tej półki BETY to koszt ok. 800 zł :?

niestety muszę się z tobą nie zgodzić zdziwił byś się ile jest reklamacji na tą jakże "porządna" bete :shock: zresztą sam mam z nią przykre wspomnienia które omal nie skończyły się utratą zębów :mrgreen:
:evil:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-12-2009, 10:04   

PIOTREKNT podrób jest mnóstwo.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Wysłany: 06-12-2009, 10:36   

Hugo napisał/a:
Rura 1,5 m na pokrętle BETA 12 mm średnicy i odkręcanie śruby przegubu przy Hondzie Civic. Skakałem po tej rurze (ważę ponad 70 kg)
nie po to sie zaklada rure na pokretlo aby po niej skakac :D jezeli chodzi o BETE swoje zdanie wyraze w nastepujacy sposob, klucz Dynamometryczny 1/2'' zerwał sie przy momencie dokrecania 180Nm, kupiłem Proxona smiga do dzisiaj, a przekrecil o wiele wiecej srub, i był połowe ta nszy od Bety, nie twierdze ze nie trafiła sie wadliwa seria, ale mnie to przekonało, ze nie wszystko piekne co sie swieci i nie zawsze to co najdrozsze musi byc najlepsze.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

wyderka 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-12-2009, 10:37   

sęk w tym ze to oryginał był mam 1000% pewności

avangarda 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-12-2009, 11:13   

robertdg, chyba mnie przekonałeś na ten zestaw yato... Choć powiem szczerze, że strasznie byłam uparta na tego honitona, ale cóż, ja tego nie używam, więc zdam się na opinię tych, co używają :wink:

Hugo napisał/a:
prosty zestaw z tej półki BETY to koszt ok. 800 zł :?
:biggrin: :biggrin: :biggrin: może kiedyś... :mrgreen:

Bury 
Mitsumaniak

Auto: EA2W,Z34A
Wysłany: 06-12-2009, 12:53   

Ja uzywam Draper Expert i jestem zadowolony jak na razie.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 06-12-2009, 20:41   

avangarda, jeśli to będzie amatorsko używane, to bierz tańsze lub bardziej uniwersalne (zawierające więcej elementów)
tak naprawdę, jeśli już jakaś firma się pod tym podpisała i nie jest to zrobione z
"prasowanego ryżu" a przede wszystkim nie będziesz używać tych kluczy do klucza udarowego, to wystarczą Ci w zupełności - nie musisz używać proxxona :)

avangarda 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-12-2009, 21:11   

Krzyzak, no tak raczej amatorsko, choć do szerokiego zakresu napraw niemieckich samochodów... :roll: rozumiesz, swój garaż i naprawy przy samochodzie wszystkiego praktycznie, co tylko da się zrobić samemu. To ten zestawik Yato w sam raz chyba będzie, masz rację, że wystarczy w zupełności :wink:

Odpowiedz do tematu