Pajero III - [3.2 DID] Dziwe objawy
Anonymous - 19-12-2009, 06:07 Temat postu: [3.2 DID] Dziwe objawy Witam od pewnego czasu mam mały problem z zapaleniem rozgrzanego silnika tj. rano gdy jest zimny pali bez problemu (teraz też przy -15st. )a jak się już trochę rozgrzeje są kłopoty zapali ale musi kręcić kilka razy.Co to morze być. POMOCY I POZDRAWIAM
wojtekkkkk - 20-12-2009, 10:57
może pompa kończy sie mechanicznie. Można na próbę schłodzić głowicę pompy i sprawdzić lub zrobić mieszankę ON i 20% jakiegoś oleju silnikowego i sprawdzić.Dobrze by było podłączyć jakiś tester i zobaczyć co tam się dzieje
mareksky - 27-12-2009, 21:52
witam chciałem zapytać czy miał ktoś już może takie przejścia z pajero automat 3.2 did szarpie jak włanczam na bieg i gaśnie zdażyło mi sie też tak że zapalił i kopcił jak parowóz na węgiel a na desce rozdzielczej zapaliła sie kontrolka silnika i pedał gazu nieraagował co może być przyczyną
zbyszekm2 - 28-12-2009, 00:03
mareksky napisał/a: | witam chciałem zapytać czy miał ktoś już może takie przejścia z pajero automat 3.2 did szarpie jak włanczam na bieg i gaśnie zdażyło mi sie też tak że zapalił i kopcił jak parowóz na węgiel a na desce rozdzielczej zapaliła sie kontrolka silnika i pedał gazu nieraagował co może być przyczyną |
Przykro mi ale to pompa wtryskowa.
|
|
|