[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] Naprawa skrzyni manualnej warto?
Jacenty76 - 06-01-2010, 22:58 Temat postu: [E54A 2.0 V6] Naprawa skrzyni manualnej warto? Witam .No jaki¶ pech przerobiłem automat na manual za skrzynie dałem 800 zł.Biegi dobrze wchodza ale wyjechał mechanik na drogę wbija 4 i wyje ,huczy, wbija 5 jeszcze bardziej a to wszystko już mocno słychać przy 50km/h a co dopero przy 100.Co radzicie oddać skrzynie i szukac drugiej? czy to może da radę lepiej naprawić . Czy to łożysko wałka sprzęgłowego czy jaki¶ mechanizm różnicowy nie wiem .Warto to naprawiać? czy ruszana skrzynia w tym modelu to już nie to no i jakie to koszta?. Czy mechanik jest w stanie wszystko dopasować w razie wymiany jaki¶ łożysk.
robertdg - 06-01-2010, 23:30
Jacenty76, sa do wymiany lozyska w skrzyni, dostales jakas gwarancje na ta skrzynie jezeli tak to niech Ci wymienia na inna albo zwroca koszty naprawy skrzyni.
P.S. sprawdzales wogole olej w skrzyni
Jacenty76 - 07-01-2010, 07:36
skrzynia jest na gwarancji a olej jest wlany orginał do tego modelu nówka. po prostu chciałem wiedzieć jakie to koszty ale chyba masz rację lepiej oddać nie naprawaiać .
hubert_galant - 07-01-2010, 07:56
naprwa z regeneracj± synchronizatorów - 500 zł. jaki¶ mechanik za tyle mi zaoferował swoj± pomoc
Owczar - 07-01-2010, 16:13
hubert_galant, gdzie i dlaczego tak tanio? W jaki sposób regeneruje synchro?
Jacenty76, oddaj j± na gwarancję. Koszt w każdym wypadku nie będzie niski. Żeby stwierdzić czy to łożyska na wałku sprzęgłowym czy mechanizm różnicowy, musieliby¶my znać więcej szczegółów...
hubert_galant - 08-01-2010, 06:06
Owczar napisał/a: | hubert_galant, gdzie i dlaczego tak tanio? W jaki sposób regeneruje synchro?
Jacenty76, oddaj j± na gwarancję. Koszt w każdym wypadku nie będzie niski. Żeby stwierdzić czy to łożyska na wałku sprzęgłowym czy mechanizm różnicowy, musieliby¶my znać więcej szczegółów... |
po południu podjadę do mechanika który mi oferował pomoc swojego kolegi z Łodzi, w razie czego dam namiary
|
|
|