To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] Naprawa skrzyni manualnej warto?

Jacenty76 - 06-01-2010, 22:58
Temat postu: [E54A 2.0 V6] Naprawa skrzyni manualnej warto?
Witam .No jaki¶ pech przerobiłem automat na manual za skrzynie dałem 800 zł.Biegi dobrze wchodza ale wyjechał mechanik na drogę wbija 4 i wyje ,huczy, wbija 5 jeszcze bardziej a to wszystko już mocno słychać przy 50km/h a co dopero przy 100.Co radzicie oddać skrzynie i szukac drugiej? czy to może da radę lepiej naprawić . Czy to łożysko wałka sprzęgłowego czy jaki¶ mechanizm różnicowy nie wiem .Warto to naprawiać? czy ruszana skrzynia w tym modelu to już nie to no i jakie to koszta?. Czy mechanik jest w stanie wszystko dopasować w razie wymiany jaki¶ łożysk.
robertdg - 06-01-2010, 23:30

Jacenty76, sa do wymiany lozyska w skrzyni, dostales jakas gwarancje na ta skrzynie :?: jezeli tak to niech Ci wymienia na inna albo zwroca koszty naprawy skrzyni.
P.S. sprawdzales wogole olej w skrzyni :?:

Jacenty76 - 07-01-2010, 07:36

skrzynia jest na gwarancji a olej jest wlany orginał do tego modelu nówka. po prostu chciałem wiedzieć jakie to koszty ale chyba masz rację lepiej oddać nie naprawaiać .
hubert_galant - 07-01-2010, 07:56

naprwa z regeneracj± synchronizatorów - 500 zł. jaki¶ mechanik za tyle mi zaoferował swoj± pomoc
Owczar - 07-01-2010, 16:13

hubert_galant, gdzie i dlaczego tak tanio? W jaki sposób regeneruje synchro?

Jacenty76, oddaj j± na gwarancję. Koszt w każdym wypadku nie będzie niski. Żeby stwierdzić czy to łożyska na wałku sprzęgłowym czy mechanizm różnicowy, musieliby¶my znać więcej szczegółów...

hubert_galant - 08-01-2010, 06:06

Owczar napisał/a:
hubert_galant, gdzie i dlaczego tak tanio? W jaki sposób regeneruje synchro?

Jacenty76, oddaj j± na gwarancję. Koszt w każdym wypadku nie będzie niski. Żeby stwierdzić czy to łożyska na wałku sprzęgłowym czy mechanizm różnicowy, musieliby¶my znać więcej szczegółów...

po południu podjadę do mechanika który mi oferował pomoc swojego kolegi z Łodzi, w razie czego dam namiary :)