[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Problem z elektryką
cadavar - 07-01-2010, 17:14 Temat postu: [CJxA] Problem z elektryką Mam kolejny problem z Coltem, coś dziwnego dzieję się z elektryką auta. Lewa tylna lampa stopu działa jak chcę. Po zapaleniu auta nie świeci się, po wciśnięciu hamulca czasami załapie i działa normalnie, czasami łapie po włączeniu świateł przednich, a czasami w ogóle. Drugi problem o sygnał podczas otwartych drzwi przy zapalonych światłach, przestał działać. Nie wiem czy ma to związek ,ale ostatnio był poprawiany spaw pod siedzeniem kierowcy, a z tego co widziałem biegną tam jakieś przewody. Po odbiorze auta zegar nie wskazywał prawidłowej godz. tak, tak jakby akumulator był odłączony? Jak myślicie, czy szukać po przewodach , czy może bezpiecznik?
robertdg - 07-01-2010, 17:24
cadavar napisał/a: | Lewa tylna lampa stopu działa jak chcę. Po zapaleniu auta nie świeci się, po wciśnięciu hamulca czasami załapie i działa normalnie, czasami łapie po włączeniu świateł przednich, a czasami w ogóle. | sprawdz kostke na lampie czy gdzies styki nie posniedzialy, oraz zarowki czy maja dobre styki, albo czy sie nie przepalila zarowka i raz włokno wolframu dotknie styku i dziala a raz nie, ewentualnie masy od lampy
cadavar napisał/a: | Drugi problem o sygnał podczas otwartych drzwi przy zapalonych światłach, przestał działać. | Sprawdz wylacznik krancowy drzwi, albo brzeczyk czy sie nie zepsul
cadavar napisał/a: | Po odbiorze auta zegar nie wskazywał prawidłowej godz. tak, tak jakby akumulator był odłączony? | Bo do spawania odłacza sie akumulator, aby ECU nie poszło z dymem
cadavar - 07-01-2010, 17:33
Co do lampy posprawdzam. Gdzie szukać i jak sprawdzić wyłącznik krańcowy drzwi i brzęczyk. Sprawdzać bezpieczniki?
robertdg - 07-01-2010, 17:57
Wyłacznik krancowy na słupku, on zalacza jednoczesnie lampke w srodku auta, brzeczyk nie podpowiem gdzie jest bo nie pamietam
londolut - 07-01-2010, 18:02
cadavar napisał/a: | brzęczyk | Z tego co pamiętam to okolice za radiem.
cadavar - 07-01-2010, 18:27
Postaram się posprawdzać, jak wcześniej pisałem wszystkie dolegliwości pojawiły się po odebraniu auta.
[ Dodano: 11-01-2010, 20:10 ]
i wszystko jasne:
Żarówka przepalona, a włącznik krańcowy czasami łapie i załącza się brzęczyk i lampka. Jak będzie cieplej to poprawie te kabelki. Bezpieczniki są OK.
mastertoja - 28-01-2010, 11:17
Sprawdz masę , takie rzeczy lubią się dziać kiedy masa jest poluzowana.
|
|
|