To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Wydajność wtryskiwaczy.

spown - 31-01-2010, 19:53
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Wydajność wtryskiwaczy.
Tak jak w temacie, czy jest ktoś mi w stanie udzielić takiej informacji? Jaka jest wydajność wtryskiwacza, układu wtryskowego w EA5 ?

Jak ktoś ma taką wiedzę, to chętnie przyjmę informację na minutę i na impuls np.? :)
Z góry dzięki za wszelką pomoc, bo w Internecie znajduję tylko 6a13TT

czekoladka_1981 - 31-01-2010, 20:08

[quote="spown"]Internecie znajduję tylko 6a13TT[/quote
A to już VR4. Może Owczar lub robertdg , udzielą bardziej szczegółowych informacji.

robertdg - 31-01-2010, 20:40

W tym przypadku za bardzo nie zabłysne, gdyz za bardzo nie mam pojęcia, w manualu zawarte są jedynie informacje na temat czasów reakcji wtryskiwaczy w zaleznosci od warunków pracy, do tego jest jeszcze przygładowy diagram z oscyloskopu, tutaj może pomóc kochajj, Bartek, swinks_UK, nie rozumiem zabardzo sensu, ze względu na to że wydajność wtryskiwaczy zależy od wielu warunków, więc określenie tego bardzo szczególowo dla różnych warunków to niezła litania, no chyba ze chodzi Ci o wydajnośc wtryskiwaczy w warunkach znamionowych
spown - 31-01-2010, 21:36

A wydawało mi się, że ich wydajność jest zależna tylko od ciśnienia (to akurat podali w manualu) jakie panuje na listwie.
robertdg - 31-01-2010, 21:41

spown napisał/a:
A wydawało mi się, że ich wydajność jest zależna tylko od ciśnienia (to akurat podali w manualu) jakie panuje na listwie.
To napewno, ale bedzie rózna wydajność przy różnych czasch otwarcia wtryskiwacza, które zależa od choćby temp.
spown - 31-01-2010, 22:15

robertdg napisał/a:
spown napisał/a:
To napewno, ale bedzie rózna wydajność przy różnych czasch otwarcia wtryskiwacza, które zależa od choćby temp.

Nie znam się na tym jakoś bardzo, ale na logikę. Jeżeli ciśnienie jest stałe, impuls jest stały, to czas otwarcia będzie zależny od ilości impulsów. Co ma do tego temperatura?
(teraz oczywiście piszę o wydajności w zależności od ilości impulsów)

A co do wydajności powiedzmy układu wtryskowego na minutę, to temperatura też raczej nie powinna mieć znaczenia, ponieważ niezależnie od tego jaka ona będzie, to pewnej ilości paliwa podawanego w określonej jednostce czasu nie da się przeskoczyć i według mnie mają tutaj wpływ trzy czynniki: ciśnienie, wielkość wtrysku, ilość wtryskiwaczy