To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Radio na kasety firmy-Blackpunkt

Anonymous - 18-09-2006, 07:31
Temat postu: Radio na kasety firmy-Blackpunkt
Cześć//Zakupiłem sobie discmena i chciałem sobie podłaczyc go pod moje radio w opcjach radia pokazuje mi że mam wyjście aux czyli jakiś jack tam musi być albo coś i tu mam problem jak wyjąć całą kieszeń z panelem z kokpitu/Próbowałem ale za cholere nie idzie tego wyjąc gdzieś wadzi o coś..jest mały problem te radio a raczej panel jest kodowany każdy wie o co chodzi ...Nie mam kodu a panelu nie chce wyjąc...A moze jakoś kokpit odkręcić i sie tam dostać jakoś??A może są jakieś zabezpieczenia....POMOCY
Wook@sH - 18-09-2006, 09:18

Zazwyczaj są klucze do wyciagania radia.Inaczej mozesz mieć problem.
Matejko - 18-09-2006, 09:37

kup za 10zl kasete do podlaczenia discmana lub innego urzadzenia typu mp3 i po klopocie
tomusn - 18-09-2006, 11:15

wow, nie wiedziałem że tak można i się martwiłem, a tak jak zakupię MP3 to jakoś dam rade na starym radiu link do aukcji
Matejko - 18-09-2006, 11:32

no dokladnie o to chosi i nawet nie ma jakiejs ogromnej straty na jakosci, tomek popraw link bo tam dwa h sa przy http..
pan_slonik - 27-09-2006, 19:39

radia blaupunkt maja takie cztery okrągłe dziury po bokach. nalezy do nich włożyc cztery np gwoździ możliwe takie jak te dziury. za tam zatrzaski i wtedy powinno radio wyjsc.
zyziowaty - 27-09-2006, 20:08

Ale nie wiem, czy takowe dziury mają radia blackpunkt - może jakieś foto?
pan_slonik - 29-09-2006, 22:01

a jakie to radio ? blackpunkt czy blaupunkt oraz ewentualnie model
Anonymous - 03-10-2006, 06:53

Radio blaupunkt model C30 Augsburg....Słonik ma racje chyba bo tak owe dziurki są w tym radiu...I zrobie tak jak on napisał tylko żeby mi panel nie wyszedł tylko całe radio:):)
Anonymous - 03-10-2006, 08:57

Spokojnie wyjdzie całe radyjko. Włóż tak jak pisał pan_slonik, gwoździe i da się wysunąć radyjko. Może pójść z pewnymi oporami bo może się nie wyhaczyć całkowicie ale powinieneś sobie poradzić.
Co do tej kasety wkładanej do magnetofonu i podłączenia np. discmana czy mp3 to widziałem takie coś u kumpla w Focusie w oryginalnym radiu i u niego akurat szumiało w trakcie grania. Ale może przewrażliwiony jestem :)

Anonymous - 03-10-2006, 09:00

a czemu w temacie FAQ? - bardziej pasuje do car audio

jak wyciagniesz panel to nie bedziesz potrzebowal potem kodu - tylko jesli odlaczysz zasilanie
od calego radioodtwarzacza - a tego chyba nie bedziesz musial robic - bo po co.
w 4 dziurki wystarczy powtykac gwozdzie - takie dluzsze - powinno odblokowac zapadki i raz dwa wyciagasz

Doniu napisał/a:

Co do tej kasety wkładanej do magnetofonu i podłączenia np. discmana czy mp3 to widziałem takie coś u kumpla w Focusie w oryginalnym radiu i u niego akurat szumiało w trakcie grania. Ale może przewrażliwiony jestem

szumi paskudnie! i obcina znacznie dolny zakres przenoszenia

Anonymous - 03-10-2006, 13:39

Aha...a co mam zrobić jezeli będe chcial sprzedac radio na allegro i mi sie rozkoduje ..ja kodu nieposiadam bo radio wraz z samochodem dostałem podłączone od jakiegoś niemca...Apropo sprzedazy ?Za ile je moge śmiało opchnąc bo bym chciał na cd kupic albo własnie discmena podłączyć do tego radia i dlatego chce wyciągnąć i zobaczyć czy jest tam jakaś złączka /chincza albo jack//
Hubeeert - 03-10-2006, 13:53

Piotr_MC, jak radio jest oryginalne to kod możesz odzyskac przez serwis
Anonymous - 03-10-2006, 13:58

Jeżeli to jast takie radio jak to to możesz jeszcze podłączyć do niego zmieniarkę CD
adams12 napisał/a:
jak wyciagniesz panel to nie bedziesz potrzebowal potem kodu - tylko jesli odlaczysz zasilanie
od calego radioodtwarzacza - a tego chyba nie bedziesz musial robic - bo po co.

więc spokojnie możesz wyciągnąć nie odłączając zasilania

Anonymous - 03-10-2006, 14:41

Tak mam takie samo radyjko//Wiem że można zmieniarke podłączyć i mam nadzieje że jeżeli podłącze discmena to nie bedzie przeszkadzało //Zobacze co da sie zrobić//Pozdrawiam:)

[ Dodano: 04-10-2006, 19:10 ]
Wiecie udało mi sie wyjąc radyjko i ku mojemu zaskoczeniu nie było żadnego jacka ani chinch tylko wejście na kostke//Mam problem...styłu radia są 3 wejścia na 3 kostki A B i C . A jest już zajęte B jest zajęte przez kabelki od głośników , C jest puste jednak Te wejście jest podzielone na jeszcze 3 mniejsze kostki C -1,C-2,C-3 take jak tutaj> http://www.allegro.pl/ite..._blaupunkt.html W instrukcji mam napisane że pod C -1 wchodzi jakiś equlizer lub Amplifier pod C- 2 jakiś Remote control a pod C -3 powinno być Cd - Changer a ja chce podłączyć discmena !! Czy będe mógł podłączyć ten discmen, pewnie będe musiał kupić takie właśnie wyjście sygnałowe jakie jest na allegro w linku powyżej??Jeszcze jedno pytanie Jak podłączyc Discmena pod wejscie od zapalniczki żeby prąd pobierał z akumulatora a nie z baterii !!POMOCY!! :cry: