Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
03-10-2006, 09:04
Radio na kasety firmy-Blackpunkt
Autor Wiadomość
Piotr_MC
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2006, 07:31   Radio na kasety firmy-Blackpunkt

Cześć//Zakupiłem sobie discmena i chciałem sobie podłaczyc go pod moje radio w opcjach radia pokazuje mi że mam wyjście aux czyli jakiś jack tam musi być albo coś i tu mam problem jak wyjąć całą kieszeń z panelem z kokpitu/Próbowałem ale za cholere nie idzie tego wyjąc gdzieś wadzi o coś..jest mały problem te radio a raczej panel jest kodowany każdy wie o co chodzi ...Nie mam kodu a panelu nie chce wyjąc...A moze jakoś kokpit odkręcić i sie tam dostać jakoś??A może są jakieś zabezpieczenia....POMOCY

Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-09-2006, 09:18   

Zazwyczaj są klucze do wyciagania radia.Inaczej mozesz mieć problem.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 18-09-2006, 09:37   

kup za 10zl kasete do podlaczenia discmana lub innego urzadzenia typu mp3 i po klopocie
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 18-09-2006, 11:15   

wow, nie wiedziałem że tak można i się martwiłem, a tak jak zakupię MP3 to jakoś dam rade na starym radiu link do aukcji
Ostatnio zmieniony przez tomusn 19-09-2006, 08:19, w całości zmieniany 1 raz  

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 18-09-2006, 11:32   

no dokladnie o to chosi i nawet nie ma jakiejs ogromnej straty na jakosci, tomek popraw link bo tam dwa h sa przy http..
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

pan_slonik 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 EA2
Wysłany: 27-09-2006, 19:39   

radia blaupunkt maja takie cztery okrągłe dziury po bokach. nalezy do nich włożyc cztery np gwoździ możliwe takie jak te dziury. za tam zatrzaski i wtedy powinno radio wyjsc.

zyziowaty 
Forumowicz

Auto: EA3A '99, EA3W '02 Avance
Wysłany: 27-09-2006, 20:08   

Ale nie wiem, czy takowe dziury mają radia blackpunkt - może jakieś foto?

pan_slonik 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 EA2
Wysłany: 29-09-2006, 22:01   

a jakie to radio ? blackpunkt czy blaupunkt oraz ewentualnie model

Piotr_MC
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 06:53   

Radio blaupunkt model C30 Augsburg....Słonik ma racje chyba bo tak owe dziurki są w tym radiu...I zrobie tak jak on napisał tylko żeby mi panel nie wyszedł tylko całe radio:):)

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 08:57   

Spokojnie wyjdzie całe radyjko. Włóż tak jak pisał pan_slonik, gwoździe i da się wysunąć radyjko. Może pójść z pewnymi oporami bo może się nie wyhaczyć całkowicie ale powinieneś sobie poradzić.
Co do tej kasety wkładanej do magnetofonu i podłączenia np. discmana czy mp3 to widziałem takie coś u kumpla w Focusie w oryginalnym radiu i u niego akurat szumiało w trakcie grania. Ale może przewrażliwiony jestem :)

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 09:00   

a czemu w temacie FAQ? - bardziej pasuje do car audio

jak wyciagniesz panel to nie bedziesz potrzebowal potem kodu - tylko jesli odlaczysz zasilanie
od calego radioodtwarzacza - a tego chyba nie bedziesz musial robic - bo po co.
w 4 dziurki wystarczy powtykac gwozdzie - takie dluzsze - powinno odblokowac zapadki i raz dwa wyciagasz

Doniu napisał/a:

Co do tej kasety wkładanej do magnetofonu i podłączenia np. discmana czy mp3 to widziałem takie coś u kumpla w Focusie w oryginalnym radiu i u niego akurat szumiało w trakcie grania. Ale może przewrażliwiony jestem

szumi paskudnie! i obcina znacznie dolny zakres przenoszenia

Piotr_MC
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 13:39   

Aha...a co mam zrobić jezeli będe chcial sprzedac radio na allegro i mi sie rozkoduje ..ja kodu nieposiadam bo radio wraz z samochodem dostałem podłączone od jakiegoś niemca...Apropo sprzedazy ?Za ile je moge śmiało opchnąc bo bym chciał na cd kupic albo własnie discmena podłączyć do tego radia i dlatego chce wyciągnąć i zobaczyć czy jest tam jakaś złączka /chincza albo jack//

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 03-10-2006, 13:53   

Piotr_MC, jak radio jest oryginalne to kod możesz odzyskac przez serwis

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 13:58   

Jeżeli to jast takie radio jak to to możesz jeszcze podłączyć do niego zmieniarkę CD
adams12 napisał/a:
jak wyciagniesz panel to nie bedziesz potrzebowal potem kodu - tylko jesli odlaczysz zasilanie
od calego radioodtwarzacza - a tego chyba nie bedziesz musial robic - bo po co.

więc spokojnie możesz wyciągnąć nie odłączając zasilania

Piotr_MC
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 14:41   

Tak mam takie samo radyjko//Wiem że można zmieniarke podłączyć i mam nadzieje że jeżeli podłącze discmena to nie bedzie przeszkadzało //Zobacze co da sie zrobić//Pozdrawiam:)

[ Dodano: 04-10-2006, 19:10 ]
Wiecie udało mi sie wyjąc radyjko i ku mojemu zaskoczeniu nie było żadnego jacka ani chinch tylko wejście na kostke//Mam problem...styłu radia są 3 wejścia na 3 kostki A B i C . A jest już zajęte B jest zajęte przez kabelki od głośników , C jest puste jednak Te wejście jest podzielone na jeszcze 3 mniejsze kostki C -1,C-2,C-3 take jak tutaj> http://www.allegro.pl/ite..._blaupunkt.html W instrukcji mam napisane że pod C -1 wchodzi jakiś equlizer lub Amplifier pod C- 2 jakiś Remote control a pod C -3 powinno być Cd - Changer a ja chce podłączyć discmena !! Czy będe mógł podłączyć ten discmen, pewnie będe musiał kupić takie właśnie wyjście sygnałowe jakie jest na allegro w linku powyżej??Jeszcze jedno pytanie Jak podłączyc Discmena pod wejscie od zapalniczki żeby prąd pobierał z akumulatora a nie z baterii !!POMOCY!! :cry:

Odpowiedz do tematu