To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Dokładki do progów carisma

wojtas20 - 06-02-2010, 11:55
Temat postu: Dokładki do progów carisma
Witam serdecznie.
Obserwując wiele carism zauważyłem, że duża część z nich ma oryginalne dokładki do progów.
Chciałbym sobie takie wstawić do mnie i teraz rodzi się pytanie.
Czy progi z modelu przed liftem podchodzą ładnie do modelu po liftingu?

Anonymous - 06-02-2010, 12:11

tak, to jest to samo
wojtas20 - 06-02-2010, 12:45

arturro dziękuje, mam jeszcze jedno pytanko czy progi z tej aukcji są na pewno oryginalne ? http://allegro.pl/item906...hi_carisma.html
Chciałbym także się dowiedzieć czy po montażu progów uda mi się zatuszować tą niedoskonałość http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=45411 ;) auta oczywiście nie mam zamiaru sprzedawać żeby nie było, dokładki planowałem od dawna a później miałem małe spotkanie z murkiem i efekt widać na zdjęciach, mam zamiar to zakonserwować i jeżeli dokładki to zakryją to nie będę lakierował ;)

Saqu - 06-02-2010, 12:59

Ori progi są proste, a te z aukcji mają takie wyżłobienia. Ale powinny pasować.
Co do zatuszowania, to zatuszuje tylko dolną część, od góry będzie widoczna dziura pomiędzy progiem a karoserią. Przynajmniej mnie to tak wygląda :P

Anonymous - 06-02-2010, 21:28

wojtas20 napisał/a:
mam jeszcze jedno pytanko czy progi z tej aukcji są na pewno oryginalne ?

tak to sa oryginalne progi, co do zamaskowania uderzenia to niestety ale z gory bedzie ono widoczne,
napewno sam nie bedziesz zakladach tych progow, a pewnie zlecisz jakiemus zakladowi lakierniczemu wiec niech ci naprawia od razu prog.

wojtas20 - 07-02-2010, 10:58

Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia.
kris80 - 07-02-2010, 12:33

Co?? Jak to nie bedzie zakładał ich sam? A co to za problem, przecież one są przykręcane na śruby i zajmuje to max 2 min na stronę to dlaczego niby miałby ich sam nie założyć?
Anonymous - 07-02-2010, 12:38

kris80 napisał/a:
Co?? Jak to nie bedzie zakładał ich sam? A co to za problem, przecież one są przykręcane na śruby i zajmuje to max 2 min na stronę to dlaczego niby miałby ich sam nie założyć?

wszystko mozna samemu zrobic jesli sam tez bedzie wiercil dziury na spinki.

Saqu - 07-02-2010, 13:19

Inna opcji jeżeli już owe spinki są i zostaje tylko i wyłącznie przykręcić progi ;)
Anonymous - 25-02-2010, 15:33

Można takie progi na klej do spioilerów przykleic?
beda sie trzymac?

Saqu - 25-02-2010, 15:51

Jak będziesz miał dobry klej to może i jakiś czas wytrzyma, jednak na cudy bym nie liczył :P