To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E55A 2.0] Demontaż głośników (tył) w Galancie hatchback.

Karambol - 09-02-2010, 16:52
Temat postu: [E55A 2.0] Demontaż głośników (tył) w Galancie hatchback.
Czesc!

Mam problem z demontażem głośników tylnych w moim galancie (nadwozie hatchback). Żeby sie do nich dobrać trzeba chyba zdemontować pół auta;/ ?.
Tam sa stare, oryginalne, papierowe głośniki, które chce wymienić. Jak to zrobić i jaki jest rozmiar tych głośników, ich wymiary? Może zamówię cos jeszcze przed ich demontażem.

Pozdrawiam

jacek11 - 09-02-2010, 18:19

Karambol, Polecam rozebrać jedną stronę,wyjąć głośnik,i dopiero dokupić według wymiaru.Wyjmowałem kiedyś i wiem że nie jest lekko.Musisz zdjąć boczki plastikowe,potem odkręcić podstawy głośnika,a na koniec wyjmujemy głośnik.
Roboty jest sporo,a głośnik malutki,więc ja założyłem większe głośniki w półkę.
Fabryczne są do :butthead:
Życzę cierpliwości :wink:
Pozdro. :)

luki_84 - 09-02-2010, 23:35

jeśli nie masz ogrzewanego garażu to na razie sobie odpuść=trochę czasu ci to zajmie :badgrin:
Musisz zdjąć (jest na wcisk) osłonę, tą na środku bagażnika od strony zamka. Pod nią jest śrubka. Musisz trochę zdjąć uszczelkę. Kolejna śruba jest we wnęce ( w kącie ) kolejna na dole za w rogu od strony tylnych siedzeń. Następnie połóż oparcie=tam chyba też jedna siedzi. Najgorzej jest odkręcić ( ja nie wiedziałem że tam jest ) śrubkę ostatnią, ukrytą na wysokości tylnej półki. To nie koniec, trzeba jeszcze zdjąć maskownicę od góry. Też jest na wcisk, ale łatwo złamać. Ja podważałem lekko cienkim śrubokrętem a drugi wciskałem zaczep=jest ich chyba 3. Żeby lepiej zrozumieć bez obrazków powiem ci, że jest prostokątny otwór i blaszka wygięta w literę V.
rzuć okiem na to (może trochę rozjaśni temat)
http://www.auto-parts.spb...JdEgrjpbzhoWEA=

http://www.auto-parts.spb...3oGbocEI9mINjI=

Karambol - 10-02-2010, 15:57

Dzięki:) - pewnie faktycznie bede musiał poczekać na dłuższe i cieplejsze dni..
szpala85 - 10-02-2010, 18:17

luki_84 napisał/a:
o nie koniec, trzeba jeszcze zdjąć maskownicę od góry. Też jest na wcisk, ale łatwo złamać.

dokładnie :wink: Karambol, uważaj na te maskownice są bardzo kruche .... bardzo :|