[02-06]Lancer CS0 - [CSx Ogólne] Siatka/kratka grodziowa do kombi CS0
lestath - 12-02-2010, 16:47 Temat postu: [CSx Ogólne] Siatka/kratka grodziowa do kombi CS0 Od niedawana jestem posiadaczem Lancera kombi i pojawił się temat oddzielenia przestrzeni bagażowej od przestrzeni pasażerskiej. Trochę ten temat zosał poruszony na tym forum przy okazji powiększania bagażnika.
Chciałbym się podzielić tym co wiem.
Ceny.
Kratka w ASO - 840zl
Siaka w ASO - 1600zl ooooo. Nawet facet w aso był nieźle zaskoczony jak zobaczył tą cenę.
Ale
siatka w ASO w Niemczech 310 Euro. Już lepiej.
Siatka w ASO w Holandii 220 Euro. Kratka ... 237 hmm. Odwrócenie cen.
Siatka w ASO w Anglii 145Funtów netto (brutto chyba 170).
Siatka jest o tyle wygodniejsza, że można ją tez zamontować za siedzeniem kierowcy w tych nielicznych przypadkach gdzy trzeba przewieźć coś więcej.
Troche te wiadomości nie poukładane i pewnie będę się jeszcze próbował dowiedzieć o kratkę za granicą bo 220 euro to ciągle za dużo na mój gust.
A może da się zamontować siatkę od jakiegoś innego samochodu. Na allegro jest dużo siatek od VW, Forda, Audio itp popularnych marek.
Pozdrav
Bojar - 12-02-2010, 20:56
Ooooo wreszcie ktoś poruszył temat
Jestem żywo zainteresowany siatką. Auto ma firmowe zaczepy i siatka bardzo by się przydała. Niestety jakoś nie miałem czasu poszukać. Może razem coś wymyślimy ?
ApAcHoS - 12-02-2010, 21:52 Temat postu: Re: Siatka/kratka grodziowa do kombi CS0 Kratki mogę Wam zrobić ze stali malowanej proszkowo, lub jak kto chce z polerowanej kwasówki
lestath - 16-02-2010, 11:13
Co tu można wymyślić. Jeśli byłoby więcej chętnych to może sprowadzić siatki z anglii. Dałoby się pewnie jakiś upust dostać przy zamówieniu na kilka sztuk i koszty transportu by się rozłożyły.
Niestety operacja dość skomplikowana jeśli nie ma się zaufanej osoby w Anglii. Nie wspomnę o przepływie gotówki pomiędzy zainteresowanymi. :/
Nie podejmuję się wyłożyć kasy za kilka siatek ani przelać pieniędzy za kota w worku.
Chyba jednak kupię kratkę a ASO. Przynajmniej jest pewność że będzie pasowała. Na dorabianie się nie pisze a wg moich ustaleń z innych marek pasować nie będzie i już.
ApAcHoS
Może wykonaj kilka sztuk i sprzedawaj na allegro. Jeśli jesteś w stanie sprzedawać po 500zl to na pewno znajdziesz chętnych.
ApAcHoS - 16-02-2010, 17:37
Jestem ale gen. to chyba trzeba mieć na to homologację...
Wojciech1982 - 12-06-2010, 11:47
ApAcHoS napisał/a: | Jestem ale gen. to chyba trzeba mieć na to homologację... |
Tak dokładnie kazda krata stalowa musi miec homologacje srebrna naklejka na kracie i papierze + zmiany w dowodzie rejestracyjnym z osobowego /ciezarowy
Pozdro
10wojtek10 - 22-06-2010, 20:44
jeśli interesuje któregoś z Was siatka do bagażnika Waszego Kombika - poszukajcie na allegro.
(ps - mam nadzieję, że taki opis nie jest sprzeczny z zasadami forum Panie mkm...
Jeśli jednak jest - napisz i wytłumacz, a nie "strzelaj ostrzeżeniami, pozdrowienia)
Artii - 23-06-2010, 17:03
Ta cena to przegięcie
cefaloid - 20-07-2013, 11:01
Moja 'druciarska' siatka powstała gdyż uzyskałem siatkę od rozbitego Nissana Primera P11.
Oczywiście taka siatka nie pasuje, ale jak się okazało wszystko się da.
1. Górna poprzeczka
Ma końcówki pod za małym kątem, ale to się da szybciutko przygiąć w imadle. Jest też za długa, więc trzeba było ją przyciąć kątówką, i z odciętego końca wydobyć końcówkę, która wygląda tak:
Następnie trzeba rurkę dokładnie wymierzyć. przyciąć i obszlifować. Końcówkę zacisnąłem w podobny sposób jak to było zrobione wcześniej - zgniotłem w imadle między 2 śrubami:
2. Dolne mocowania pasków odciągów miały za szerokie haki = szlifowanie.
3. Gumki mocujące dolną belkę(ta pod siatką) są w złym miejscu, przyszyłem 3 nowe by nie kołysała się i nie uderzała o fotele. Teraz gumki idealnie pasują do zaczepów ISOFIX i dolna belka jest dociśnięta, nie hałasuje.
Efekt:
Co prawda druciarstwo ale auto też już nie młode. A najważniejszy w tym jest koszt który wyniósł 0zł
yaru23 - 20-07-2013, 14:42
Niezła robota wygląda OK. Tez musze sprawić sobie do mojego kombiaka jakąś siatke.
Bojar - 20-07-2013, 20:21
cefaloid napisał/a: | Moja 'druciarska' siatka powstała gdyż uzyskałem siatkę od rozbitego Nissana Primera P11.
Oczywiście taka siatka nie pasuje, ale jak się okazało wszystko się da.
|
Jesteś moim guru w temacie przeróbek
Siatki na allegro po 100pln wiec cena pasuje.
Rozumiem, że zaczepy pasują bez problemów ?
cefaloid - 20-07-2013, 23:27
Bojar napisał/a: | Rozumiem, że zaczepy pasują bez problemów ? |
Tak - jedynie trzeba je podgiąć tak by pasowały do Lancera, tzn:

Bojar - 21-07-2013, 10:44
No i pięknie. Dzięki za info
wichura1 - 12-09-2016, 11:45
Ja przerobiłem od Vectry Kombi B kupiłem za 29,90PLN + przesyłka, tutaj opis.
|
|
|