To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] GALANT GDI Avance 99`, Łódź, prośba o opinię

masters1 - 23-02-2010, 14:04
Temat postu: [EAx 97-04] GALANT GDI Avance 99`, Łódź, prośba o opinię
Witam jestem nowy na forum: Chcę strasznie kupić GALANTA 99/01 mam na oku wersję z silnikiem GDI 2.4 tylko nie wiem czy to dobry wybór może mi ktoś doradzić jaki jest najlepszy i na co zwrócić uwagę przy kupnie ? poniżej link do tego , w którym się zakochałem:))))

[ Dodano: 23-02-2010, 14:05 ]

http://moto.allegro.pl/it..._17_avance.html

Rok produkcji 1999
Przebieg (km): 168000
Pojemność silnika (cm3): 2351
Moc silnika (KM): 150
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Srebrny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Hak, Immobilizer, Klimatyzacja, Komputer pokładowy, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Wspomaganie kierownicy
Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, Zarejestrowany w Polsce
MITSUBISHI GALANT 2.4 GDI PERŁOWY METALIK
AUTKO W STANIE IDEALNYM
BEZWYPADKOWE I SERWISOWANE
NA SAMOCHÓD WYSTAWIAM FAKTURĘ, DZIĘKI CZEMU KUPUJĄCY JEST ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ PCC-1 (2%).
AUTKO POSIADA BOGATE WYPOSAŻENIE, A W TYM:
- 4xAIR BAG,
- KLIMATYZACJE AUTOMATYCZNĄ,
- WELUROWĄ TAPICERKĘ,
- DREWNIANE WYKOŃCZENIE WNĘTRZA,
- 17-CALOWE ORYGINALNE FELGI ALUMINIOWE,
- CENTRALNY ZAMEK Z IMMOBILIZEREM,
- KOMPUTER POKŁADOWY,
- REGULOWANĄ KIEROWNICĘ,
- ELEKTRYCZNE SZYBY
- ELEKTRYCZNE LUSTERKA,
- PRZYCIEMNIANE TYLNE SZYBY,
- REFLEKTORY PRZECIWMGIELNE.
Autko posiada 4 komplety kluczyków.
Wszelkich dodatkowych informacji z przyjemnością udzielę osobiście, a na życzenie potencjalnego nabywcy udostępnię pojazd do sprawdzenia w Autoryzowanej Stacji Obsługi MITSUBISHI.
tel. 602 645 755

sebo199 - 23-02-2010, 14:18

Wygląda ładnie. Nie jest to Avance tylko felgi ma od tej wersji. Nie ma fotek komory silnika a by się przydały. Czytałeś FAQ o GDI? Jeśli nie to poczytaj. Trzeba być świadomym wad i zalet GDI przed zakupem i dobrze go sprawdzić. Wyciągnij nr VIN od sprzedającego.
masters1 - 23-02-2010, 14:30

dzięki ale jak mam na FAQ wejść by dowiedzieć się więcej ? sorki ale jeszcze nie mam tu orientacji:)
Anonymous - 23-02-2010, 14:31

masters1 uzywaj funkcji szukaj (wpisujac np 2.4 GDI ) znajdziesz sporo wiadomosci na temat :arrow: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24003

generalnie polecany jest silnik 2.5 bo nie ma z nim problemow

polecam rowniez ten temat przed zakupem tu w zasadzie wszystkie info :arrow: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803

masters1 - 23-02-2010, 14:33

poprosiłem o zdjęcia komory i numer VIN . jak je dostanę to umieszcze
Anonymous - 23-02-2010, 14:36

ten temat zostanie zapewne przesuniety/usuniety przed moderatora tego dzialu poniewaz jest to dzial techniczny w ktorym nie piszemy takich tematow...

o VIN'ie masz temat tutaj :arrow: http://forum.mitsumaniaki...71666c91#649677

masters1 - 23-02-2010, 14:46

cuuube wielkie dzięki pozro i szacun:)
sebo199 - 23-02-2010, 15:08

Mam GDI i nie mam jakiś problemów. Ten silnik bardzo nie lubi oszczędności. Terminowa wymiana oleju (na odpowiedni syntetyk), paliwo dobrej jakości, no i czasem czyszczenie dolotu. Reszta jak w innych silnikach. Jak na takie osiągi to odwdzięcza się niskim zużyciem paliwa. Mój pali między 8,5 a 9,5 litra na 100km (przewaga jazdy miejskiej).
Owczar - 23-02-2010, 15:18

masters1, za chwilę przeniosę temat do odpowiedniego działu.

W razie problemów pisz do mnie lub do Kmer.

Marcin temat poprawiony info z linkiem poszło na PW

yaro1976 - 23-02-2010, 19:09

na szybko, wg mnie zderzak nie zgrywa się z wnętrzem, tzn te zegary nie brykały z tym zderzakiem, oczywiście to nie przekreśla auta, ale daje do myślenia, poprawcie mnie jeśli się mylę, VIN powinien określić czy jest to Elegance czy też nie...
fj_mike - 23-02-2010, 22:41

yaro1976 napisał/a:
na szybko, wg mnie zderzak nie zgrywa się z wnętrzem, tzn te zegary nie brykały z tym zderzakiem, oczywiście to nie przekreśla auta, ale daje do myślenia, poprawcie mnie jeśli się mylę, VIN powinien określić czy jest to Elegance czy też nie...

Wygląda na poliftowego Elegance z piękną okleiną w środku :D
Jedynie ori felgi 17" z Avance.

Warty uwagi, nie wygląda brzydko na zdjęciach.

Cacper - 24-02-2010, 00:35

Ten Galant, z dużym prawdopodobieństwem, był wystawiony na aukcji latem. Ponadto lewy błotnik był lakierowany, widać to lepiej na zdjęciach zrobionych właśnie latem. W moim przekonaniu auto godne uwagi, jednak informacje dotyczące serwisowania w ASO często są przesadzone. Pozdrawiam i życzę powodzenia w zakupie
yaro1976 - 24-02-2010, 09:05

fj_mike napisał/a:
yaro1976 napisał/a:

Wygląda na poliftowego Elegance z piękną okleiną w środku :D
Jedynie ori felgi 17" z Avance.

Warty uwagi, nie wygląda brzydko na zdjęciach.

zaraz zaraz to w Elegance występowały zegary starego typu, nie HC?

sewkor - 24-02-2010, 18:40

Z tego co pamiętam po lifcie powinny być inne zegary i nowszy wzór tapicerki, ale mogę się mylić. Trzeba by sprawdzić rok produkcji po nr VIN. No z tym perłowym metalikiem to klijenta trochę poniosło :D Data na tablicach zjadowych pasuje więc jest to raczej nowy nabytek. Resztę trzeba sprawdzić na miejscu, całośc wygląda przyzwoicie 8)
fj_mike - 24-02-2010, 22:14

yaro1976 napisał/a:
zaraz zaraz to w Elegance występowały zegary starego typu, nie HC?

HC nie były standardem zaraz po lifcie. Dopiero później były wkładane seryjnie.
Ten model to pierwszy poliftowy wypust.