Pajero I - łożysko piasty
dodgev;) - 03-03-2010, 17:52 Temat postu: łożysko piasty witam mam pytanko po odkreceniu zwrotnicy w miejscu gdzie wchodzi przegób jest tam łożysko igiełkowe , pytanie czy jest ono wymienne czy tylko z piastą jeśli tylko z piastą to czy zwrotnica z pajero II bedzie pasowała ( łatwiej dostać ) . Dzieki i pozdrawiam
waclaw2727 - 04-03-2010, 19:13
dokleje się
czy ktoś wymieniał łożysko w piaście przedniej w jedynce ? bo ja po odkręceniu śrub mogę tylko ruszyć tom część jakieś 2 3 milimetry czy coś muszę ściągnąć to coś z przodu piasty ?
PiotrC - 04-03-2010, 19:16
Na pewno jest wymienne, choć nigdy tego nie robiłem. Powinieneś coś dobrać tym bardziej, że jest ono niezbyt obciążone.
Pozdrawiam
watson1911 - 05-03-2010, 09:42
Są dwa łożyska,zewn.i wewn.tu masz
PiotrC - 05-03-2010, 17:41
watson1911 napisał/a: | Są dwa łożyska,zewn.i wewn.tu masz |
Koledze nie chodziło o łożyska zwrotnicy tylko o łożysko pomiędzy półośką a zwrotnicą.
Ad. Wacław
Musisz odkręcić sprzęgiełko a wcześniej nakrętkę z napisem FREE HUB . Pod nią półośka zabezpieczona jest pierścieniem segera. Ale w sumie to nie wiem na jakim jesteś etapie rozbierania.
Pozdrawiam
watson1911 - 05-03-2010, 17:44
PiotrC napisał/a: | watson1911 napisał/a: | Są dwa łożyska,zewn.i wewn.tu masz |
Koledze nie chodziło o łożyska zwrotnicy tylko o łożysko pomiędzy półośką a zwrotnicą.
Ad. Wacław
Musisz odkręcić sprzęgiełko a wcześniej nakrętkę z napisem FREE HUB . Pod nią półośka zabezpieczona jest pierścieniem segera. Ale w sumie to nie wiem na jakim jesteś etapie rozbierania.
Pozdrawiam |
Jak tak to sory Winetou
waclaw2727 - 05-03-2010, 21:24
PiotrC napisał/a: | watson1911 napisał/a: | Są dwa łożyska,zewn.i wewn.tu masz |
Ad. Wacław
Pozdrawiam |
dokładnie chodzi mi o to z napisem FREE HUB jak odkręcić ?:( mam schemat jak to wygląda ale nie mogę dojść jak to ruszyć:(
PiotrC - 05-03-2010, 21:54
Pokrywka z napisem FREE HUB ma dookoła takie malutkie nacięcia jak nasza nowa złotówka Bierzesz do ręki żabkę monterską i przykładasz ją na te nacięcia. Odkręcasz / ma normalny prawy gwint/ i już jesteś w środku
Pozdrawiam
dodgev;) - 05-03-2010, 22:01
pozostaje dodac jeszcze ze jest tam zabezpieczenie na ośce i dopiero schodzi:) A co do mojego łozyska to dokładni chodzi mi oto malutkie 38mmx32mmX18mm wsadziłem narazie z junaka troche woskie ale pasi:) dobrze ze troche gratów sie nazbierało jest w czym dobierać
PiotrC - 06-03-2010, 11:23
dodgev;) napisał/a: | pozostaje dodac jeszcze ze jest tam zabezpieczenie na ośce i dopiero schodzi:) A co do mojego łozyska to dokładni chodzi mi oto malutkie 38mmx32mmX18mm wsadziłem narazie z junaka troche woskie ale pasi:) dobrze ze troche gratów sie nazbierało jest w czym dobierać |
Powyżej już o tym napisałem
POZDRAWIAM
pantonik1 - 08-03-2010, 20:36 Temat postu: części zamienne W razie "W" zawsze możesz napisać do zbyszkam2. Ma tego sporo, pracuje w sklepie do pajerek. Pomoże, podpowie
dodgev;) - 09-03-2010, 22:03
tak jak muwiłeś czekam na paczuszke
|
|
|