To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Dziwny dĽwięk.

maxblink - 03-03-2010, 18:26
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Dziwny dĽwięk.
Witam, mam problem [autko posiadam od soboty i mam troche do zrobienia w nim;/] gdy przekrece kluczyk samochodzik zaczyna piszczec w stylu " ti ti ti ti ti [pauza okolo 1 sec] ti ti ti ti ti [pauza okolo 1sec] ti ti ti ti ti [i koniec..]

tutaj daje linka do dzwieku [nagrany jest telefonem - malo wyraznie wyszlo] jutro jeszcze raz postaram sie to nagrac w razie co.

dziwny dzwiek

Dzieki z gory za zainteresowanie i odpowiedz

maxblink.

Robson86 - 03-03-2010, 18:34

maxblink napisał/a:
Witam, mam problem [autko posiadam od soboty i mam troche do zrobienia w nim;/] gdy przekrece kluczyk samochodzik zaczyna piszczec w stylu " ti ti ti ti ti [pauza okolo 1 sec] ti ti ti ti ti [pauza okolo 1sec] ti ti ti ti ti [i koniec..]

niczym sie nie przejmoj :)
Je¶li to jest cos jakby tyk, tyk, tyk to, to krokowiec tyka :)
Silnik krokowy ustawia się. Silnik krokowy odpowiada za obroty na biegu jałowym (na luzie).
To jest normalne, wiec spokojnie :)
Pozdroo

maxblink - 03-03-2010, 18:37

no ale ~~ jak mam sie nie przejmowac jak za kazdym razem to piszczy i grom go wie co to jest. Ogolnie nie znam sie na autach ale od soboty [gdy kupilem] duzo czytalem i nie spotkalem takiego przypadku ;/
Robson86 - 03-03-2010, 18:38

maxblink napisał/a:
jak mam sie nie przejmowac jak za kazdym razem to piszczy i grom go wie co to jest

Robson86 napisał/a:
Silnik krokowy ustawia się. Silnik krokowy odpowiada za obroty na biegu jałowym (na luzie).
To jest normalne, wiec spokojnie

jak tyka to znaczy ze wszystko masz ok w aucie, gorzej by bylo gdyby nie tykal :P
Tutaj masz tykanie krokowca:
http://www.youtube.com/watch?v=8Xoz0su5etw
to samo?
Pozdroo

maxblink - 03-03-2010, 18:44

nie nie, zaraz zejde do auta i postaram sie lepiej to nagrac. Dodam ze.. .czasem w czasie jazdy to pika [chodz zadko]
pelo99 - 03-03-2010, 18:48

kolego niczym się nie martw, po prostu komputer takim pikaniem cię informuje że temperatura jest poniżej 3 stopni i może występować oblodzenie. Także bez strachu, ten dĽwięk to dla twojego bezpieczeństwa :)
Robson86 - 03-03-2010, 18:55

pelo99 napisał/a:
kolego niczym się nie martw, po prostu komputer takim pikaniem cię informuje że temperatura jest poniżej 3 stopni i może występować oblodzenie

ale to sa 3 pikniecia (gdy komputer pika) a nie kilkakrotne tykanie...
maxblink powiedz skad dobiega ten odglos? Z komory silnika z wnetrza z...?
Pozdroo

maxblink - 03-03-2010, 19:11

nagralem aparatem, lepiej slychac :

tutaj

a co do tego skad dobiega... to na bank gdzies z przodu - dzis juz nie sprawdze;/

gigant87 - 03-03-2010, 19:12

to ten sam plik...
jak dla mnie ani krokowiec ani climatronic

maxblink - 03-03-2010, 19:31

oj sorx, juz zmienilem linka. Jest nowy

a takiego cykania jak w nizej podanym linku nie mam :/

Robson86 napisał/a:
maxblink napisał/a:
jak mam sie nie przejmowac jak za kazdym razem to piszczy i grom go wie co to jest

Robson86 napisał/a:
To jest normalne, wiec spokojnie

jak tyka to znaczy ze wszystko masz ok w aucie, gorzej by bylo gdyby nie tykal :P
Tutaj masz tykanie krokowca:
http://www.youtube.com/watch?v=8Xoz0su5etw
to samo?
Pozdroo

Saqu - 03-03-2010, 19:38

Luxior bluxior zi±± :P
Obstawiam, że masz wersje z klimatronikiem, i to wła¶nie on Cię informuje, że temp jest poniżej 4 st. nawet jak piska, to powinien wy¶wietlać mniej więcej ile jest st. W czasie jazdy może również piskać jak na jakim¶ odcinku drogi będzie zimniej.
Dokładniej chyba pika 4x4 :P
Tego cykania wyżej nie masz, bo pewnie wersja przed liftem, przepustnica była wtedy jeszcze na linke.

maxblink - 03-03-2010, 19:40

no to dzieki:)

obawialem sie ze cos powaznego, a sprzedajacy zapewnial mnie ze auto jest w dobrym stanie:)

a faktycznie mam klimatronik i wersje z przed lifta :)

Robson86 - 03-03-2010, 19:51

No ok, ale ile razy Ci pika?
Bo jesli 3razy pik, pik, pik i koniec to owszem klimatronic. Ale nie wiecej ani mniej. Napewno tez nie pika 3razy i sekunde pozniej znowu 3razy.
maxblink napisał/a:
ti ti ti ti ti [pauza okolo 1 sec] ti ti ti ti ti [pauza okolo 1sec] ti ti ti ti ti [i koniec..]

Saqu napisał/a:
bo pewnie wersja przed liftem, przepustnica była wtedy jeszcze na linke

w awatarze podpisana jest 99rok wiec wlasciciel niech sie wypowie czy przed czy po lifcie :)
Pozdroo

ohyda666 - 03-03-2010, 19:55

Witam. U mnie to pikanie nie działa. Gdzie to można sprawdzić (wersja bez klimatronica)?
maxblink - 03-03-2010, 19:57

tak jak wyzej napsisalem - z przed lifta :)

i nizej dam jeszcze raz linka do "pikania"
http://forteca.info/pliki/carisma1.avi

nagrane cyfrowka.

Saqu, jeszcze raz dzieki za wyjasnienie:)

zdaje sie ze to jest 5 razy po 4 "ti"