To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Proton Techniczne - Kontrolka SRS/ kontrolka poduszki

Karol-13 - 06-03-2010, 11:39
Temat postu: Kontrolka SRS/ kontrolka poduszki
Witam:) mam drobne pytanko, w któwym miejscu znajduje się(powinna się świecic) kontrolka SRSu??? zdjecia mile widziane:)

[ Dodano: 06-03-2010, 11:46 ]
Zapomniałem napisac ze poszukuje tej kontrolki w Protonie 1,5 415 GLSI

Mario - 14-03-2010, 20:18

takiego protona ma np. ravalski trochę go nie było na forum, ale może warto żebyś do niego napisał, z tym pytaniem?
pozdrawiam

Karol-13 - 14-03-2010, 22:00

kontrolka juz zlokalizowana, tylko teraz mam pytanie, czy przy odpalaniu samochodu powinna sie choc na chwile zapalic??? czy zapala sie dopiero jak jest problem z poducha??
Mario - 15-03-2010, 15:46

Wydaję mi się że powinna się zaświecić na chwile po przekręceniu kluczyka :)
A to wnioskuję, że Ci się nie zapala? :?:

Karol-13 - 15-03-2010, 19:26

no wlasnie sie nie zapala..;/;/ chyba jedynym rozwiazaniem bedzie wyprawa do mechanika i podlaczenie pod kompa....
Mario - 15-03-2010, 22:32

A może to tylko żarówka :?:
Karol-13 - 16-03-2010, 14:55

no tez mozliwe, dziekuje za pomoc i trafna sugestie, pozdrawiam;)
sidorczuk - 24-04-2010, 14:17

Witam serdecznie!

Mój problem też polegał na tym, że kontrolka SRS-u nie świeciła się. Rozkręciłem całą konsolę i okazało się, że żarówka była przepalona. Jednak po wymianie kontrolka świeci, lecz zaczęła mi nieustannie mrygać zaraz po przekręceniu kluczyka w stacyjce. I nie wiem dlaczego tak się dzieje.
Czy już ktoś spotkał się z podobnym problemem i zna jakieś rozwiązanie czemu tak się dzieje lub co może być uszkodzone lub źle podłączone?

Dzięki i pozdrawiam ;)

ravalski - 08-05-2010, 18:57

Czy to mruganie jest cały czas czy pojawia sie nieregularnie? Jesli co jakiś czas lub świeci sie już na stałe to masz problem z taśmą w airbag, jesli pulsuje systematycznie to czujnik jesli rozbierzesz podłokietnik to go tam znajdziesz dociśnij wtyczkę może ona jest tego powodem, gorzej jesli trzeba zmieniać
sidorczuk - 09-05-2010, 22:45

sidorczuk napisał/a:
Witam serdecznie!

Mój problem też polegał na tym, że kontrolka SRS-u nie świeciła się. Rozkręciłem całą konsolę i okazało się, że żarówka była przepalona. Jednak po wymianie kontrolka świeci, lecz zaczęła mi nieustannie mrygać zaraz po przekręceniu kluczyka w stacyjce. I nie wiem dlaczego tak się dzieje.
Czy już ktoś spotkał się z podobnym problemem i zna jakieś rozwiązanie czemu tak się dzieje lub co może być uszkodzone lub źle podłączone?

Dzięki i pozdrawiam ;)

Już wszystko jasne. Tak jak Ravalski mówiłeś taśma w airbagu była przerwana. Dlatego też i klakson mi nie działał.

Pozdrawiam