[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Odpowietrzenie zbiornika paliwa
lukaszpl - 09-03-2010, 12:09 Temat postu: [CAxA] Odpowietrzenie zbiornika paliwa Witajcie
mam problem ze zbiornikiem taki że zawsze jak odkręcam korek to słyszę psss.
Mam tez wrażenie że z tego powodu okłamuje mnie wskaźnik paliwa, często jak "daję w palnik" to wskazówka opada praktycznie w oczach. Później po paru km spokojniejszej jazdy trochę się podnosi ale nadal źle pokazuje. Inny problem który jest z tym pewnie związany to to że po kilku godzinnym postoju musi zakręcić 3-4 razy wałem żeby odpalił, podejrzewam że podciśnienie które się tworzy wysysa paliwo z przewodów? Poza tym nic się nie dzieje, idzie jak wściekły
Co z tym zdziałać?
Anonymous - 09-03-2010, 13:23
Pss jest moim zdaniem normalne jeśli tankujesz już na rezerwie, albo z małą ilością paliwa. Jak tankuje mając 15-20 litrów prawie nic nie słychać, a jak rezerwa pali mi się od jakiegoś czasu to psss zawsze jest (ale unikam tego stanu)
Wskazówka w CA0 ma to do siebie, że przy ostrzejszej jeździe opada a potem się podnosi. Ja opieram się zawsze tylko na tym kiedy przekroczy każdą z kresek. Wiem, że jeżeli jeżdżę normalnie to z górnej kreski spada kolo 50 km, z kolejnej 150-170, środkowa koło 250 itd..
lukaszpl - 09-03-2010, 14:04
Może Colt tak ma? ... W Cari nie ma takiego czegoś, cały czas podejrzewam że winne jest odpowietrzenie chociaż nie będe się przy tym upierał. Ostatnio tankuję w okolicach redline i zalewam 15-20L.
robertdg - 09-03-2010, 19:33
lukaszpl napisał/a: | Co z tym zdziałać? | Sprawdzić drożnośc przewodów odpowietrzajacych zbiornik oraz zaworek zwrotny
Anonymous - 09-03-2010, 19:43
lukaszpl napisał/a: | Może Colt tak ma? |
moim zdaniem tak, bo miałem 2 i w obu tak było
emzet - 09-03-2010, 19:43
lukaszpl napisał/a: | jak odkręcam korek to słyszę psss |
lukaszpl napisał/a: | jak "daję w palnik" to wskazówka opada praktycznie w oczach. Później po paru km spokojniejszej jazdy trochę się podnosi |
U mnie jest identycznie. To chyba normalne w colcie. Co do "psss" to inne auta też tak mają.
Hugo - 09-03-2010, 22:09
lukaszpl muszę poprzeć przedmówców i dodać, że lukaszpl napisał/a: | mam problem ze zbiornikiem taki że zawsze jak odkręcam korek to słyszę psss |
lukaszpl napisał/a: | Mam tez wrażenie że z tego powodu okłamuje mnie wskaźnik paliwa, często jak "daję w palnik" to wskazówka opada praktycznie w oczach. Później po paru km spokojniejszej jazdy trochę się podnosi ale nadal źle pokazuje | wszystko jest w porządku, tak ma być. lukaszpl napisał/a: | Inny problem który jest z tym pewnie związany to to że po kilku godzinnym postoju musi zakręcić 3-4 razy wałem żeby odpalił | W każdym Mitsubishi tak miałem, a nawet w Maździe.
|
|
|