To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - Dziwne piszczenie

Maarek - 16-03-2010, 15:10
Temat postu: Dziwne piszczenie
Witam,
od niedawna posiadam pajerusa, podczas cofania lub hamowania silnikiem cos piszczy. Znajomek mi podrzucil pomysl ze to na 100% krzyzak walu, ale wolalbym sie upewnic zanim zabiore sie za wymiane. Jak dlugo samochod moze jezdzic z czyms takim zanim sie rozwali? moze wystarczy przesmarowac ten krzyzak jesli to faktycznie on? Prosze o pomoc, pozdrawiam.

waclaw2727 - 16-03-2010, 16:52
Temat postu: Re: Dziwne piszczenie
Maarek napisał/a:
Witam,
od niedawna posiadam pajerusa, podczas cofania lub hamowania silnikiem cos piszczy. Znajomek mi podrzucil pomysl ze to na 100% krzyzak walu, ale wolalbym sie upewnic zanim zabiore sie za wymiane. Jak dlugo samochod moze jezdzic z czyms takim zanim sie rozwali? moze wystarczy przesmarowac ten krzyzak jesli to faktycznie on? Prosze o pomoc, pozdrawiam.

jeździć to nie można za długo bo się urwie albo ukręci jeśli masz luz na krzyżaku to wymień (jesli to on jest ) jeśli nie ma luzu to przesmaruj i przy okazji wszystkie kalamitki przesmaruj nie zaszkodzi

1405 - 16-03-2010, 17:52
Temat postu: Re: Dziwne piszczenie
Maarek napisał/a:
Witam,

Jak padnie krzyżak to Ci będą sznurówki same rozwiązywać się w butach. To nie to :lol: Przyczyną piszczenia prawdopodobnie nie będzie ten element a skrzynia,dokładnie jakieś łożysko w niej. Na początek sprawdź olej w skrzyni. :arrow:
Do mostu też możesz luknąć...

PiotrC - 17-03-2010, 21:07

Piszczy, piszczy :wink: Przy okazji pokrywa się delikatnym czerwonym nalotem /rdza, bo nie ma smaru/ Często przesmarowanie likwiduje piszczenie ale i tak krzyżak trzeba wymienić. :)