[92-96]Galant E5xA - Stuki w układzie kierowniczym
gronostaj - 25-03-2010, 16:00 Temat postu: Stuki w układzie kierowniczym mam pytanko..mam luz na drążku kierowniczym..nie na gałce przy kole lecz tuż po 2 stronie przy tej całej maglownicy tam gdzie jest zabezpieczone gumową opaską..ile ta część kosztuje, czy dam sobie z nią rady czy trzeba całą maglownice wyciągać a może ktoś ma rysunek tego układu bo zjada mnie ciekawość budowy..tam jest tzw. chyba kolanko..czekam i dziękuje
robertdg - 25-03-2010, 21:22
Drążek kierowniczy jest wymienialny, dobrej jakośći kosztuje około 65zł, wymiana jest pracochłonna i potrafi byc kłopotliwa, ponadto po wymianie drążka trzeba regulowac geometrie, osobiście radze wymiane kompletu drążków i końcowek, bo robisz wszystko za jednym zamachem, płacisz za wymiane raz i ustawiasz geometrie raz (w przypadku wymian pojedynczych musisz sie liczyc z tym ze jak w niedługim czasie cos wyskoczy zapłacisz za pozostałe wymiany tyle samo + geometria) do wykrecenie drążka najlepiej mieć klucz do drążków, ale na upartego ta się odkrecic drazek kluczem plaskim o waskiej sciance i wymiarze 32mm, szczerze polecam wymiane u doswiadczonego mechanika, bo jezeli nie posiadasz odpowiedniego zaplecza i potrzebnych narzedzi to mozesz sobie uziemic auto.
gronostaj - 26-03-2010, 18:18
narzędzi to od A do Z mam ale racja , lepiej do mechanika bo za pare groszy szkoda sie męczyć a tym bardziej że mam już od pewnego czasu kupione 2 gałki te przy kole to wrzuce odrazu i oczywiście geometria i jakoś może będzie.. dziekuje i pozdrawiam
Owczar - 29-03-2010, 12:42
gronostaj, proszę o poprawne nazewnictwo tematów. Tematy o tytule pomocy, stuki, puki itp będą usuwane.
|
|
|