|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stuki w układzie kierowniczym |
Autor |
Wiadomość |
gronostaj
Forumowicz

Auto: galant 2.0 v6 1995
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-03-2010, 16:00 Stuki w układzie kierowniczym
|
|
|
mam pytanko..mam luz na drążku kierowniczym..nie na gałce przy kole lecz tuż po 2 stronie przy tej całej maglownicy tam gdzie jest zabezpieczone gumową opaską..ile ta część kosztuje, czy dam sobie z nią rady czy trzeba całą maglownice wyciągać a może ktoś ma rysunek tego układu bo zjada mnie ciekawość budowy..tam jest tzw. chyba kolanko..czekam i dziękuje |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 29-03-2010, 12:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 25-03-2010, 21:22
|
|
|
Drążek kierowniczy jest wymienialny, dobrej jakośći kosztuje około 65zł, wymiana jest pracochłonna i potrafi byc kłopotliwa, ponadto po wymianie drążka trzeba regulowac geometrie, osobiście radze wymiane kompletu drążków i końcowek, bo robisz wszystko za jednym zamachem, płacisz za wymiane raz i ustawiasz geometrie raz (w przypadku wymian pojedynczych musisz sie liczyc z tym ze jak w niedługim czasie cos wyskoczy zapłacisz za pozostałe wymiany tyle samo + geometria) do wykrecenie drążka najlepiej mieć klucz do drążków, ale na upartego ta się odkrecic drazek kluczem plaskim o waskiej sciance i wymiarze 32mm, szczerze polecam wymiane u doswiadczonego mechanika, bo jezeli nie posiadasz odpowiedniego zaplecza i potrzebnych narzedzi to mozesz sobie uziemic auto. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
gronostaj
Forumowicz

Auto: galant 2.0 v6 1995
|
Wysłany: 26-03-2010, 18:18
|
|
|
narzędzi to od A do Z mam ale racja , lepiej do mechanika bo za pare groszy szkoda sie męczyć a tym bardziej że mam już od pewnego czasu kupione 2 gałki te przy kole to wrzuce odrazu i oczywiście geometria i jakoś może będzie.. dziekuje i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 29-03-2010, 12:42
|
|
|
gronostaj, proszę o poprawne nazewnictwo tematów. Tematy o tytule pomocy, stuki, puki itp będą usuwane. |
|
|
|
 |
|
|