Carisma - Techniczne - Stuka prawy przód okolice amortyzatora ?
MichuGdy - 31-03-2010, 02:58 Temat postu: Stuka prawy przód okolice amortyzatora ? Witam,
Chciałbym zasięgnąć rady, Ewidentnie stuka przód od strony pasażera. Stuki pojawiają się na wolnych prędkościach przy skręcaniu kołami. takie samo stukanie towarzyszy skręcaniu kół prawie, że w miejscu. Stuki są w odstępach 2 sek, tylko przy skręcaniu przy niższych prędkościach. W czasie jazdy na nierównościach nie ma żadnych stuków, również od strony kierowcy z przodu nic nie stuka.
Mile widziane wszelkie sugestie jak zwykle zresztą
Pozdrawiam,
Michał
robertdg - 31-03-2010, 10:13
Raczej łożysko amortyzatora poczytaj ten watek http://forum.mitsumaniaki...ko+amortyzatora
Anonymous - 31-03-2010, 13:12
A może to półosie skoro słychać klekotanie przy skręconych kołach
Osobiście sam mam problem z lewym przodem mojego zawieszenia. Zawsze jak popada deszcz co jakiś czas, zazwyczaj na wyboju odzywa się głuchy dźwięk. Przypomina mi to odgłos jakby ktoś uderzał w metalową miskę. I też stawiam na lewe łożysko amortyzatora
MichuGdy - 31-03-2010, 17:18
U mnie na wybojach cisza i nierównościach, tylko przy małych prędkościach przy skręcaniu kołami. Wiec wymienię w najbliższym czasie łożysko, zobaczymy czy pomoże
Pozdrawiam.
Siero19 - 31-03-2010, 17:27
łożysko amortyzatora, choć raczej przegub siada...
Jurek - 31-03-2010, 18:36
Łożysko amortyzatora na 95%,miałem to samo.
Ginger1021 - 31-03-2010, 22:09
Jeśli to łożysko amortyzatora to na postoju przy skręcaniu kół powinno stukać.
Mi też się wydaje że to przegub, jeśli przy skręconych kołach a na prosto nie. Sprawdź na łuku przyśpieszając, jeśli te stuki zwiększają się wraz ze wzrostem przyśpieszania to raczej przegub.
Ja ostatnio sworzeń dolny wymieniałem ale muszę wymienić cały wahacz. Ten otwór mam cały rozgiełdany co wchodzi w nim sworzeń i mi stuka na nierównościach jak pomału jadę. Ten sworzeń chodzi promieniowo, boję się że może wypaść
|
|
|