To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Stuka prawy przód okolice amortyzatora ?

MichuGdy - 31-03-2010, 02:58
Temat postu: Stuka prawy przód okolice amortyzatora ?
Witam,

Chciałbym zasięgnąć rady, Ewidentnie stuka przód od strony pasażera. Stuki pojawiają się na wolnych prędkościach przy skręcaniu kołami. takie samo stukanie towarzyszy skręcaniu kół prawie, że w miejscu. Stuki są w odstępach 2 sek, tylko przy skręcaniu przy niższych prędkościach. W czasie jazdy na nierównościach nie ma żadnych stuków, również od strony kierowcy z przodu nic nie stuka.

Mile widziane wszelkie sugestie :) jak zwykle zresztą :)

Pozdrawiam,
Michał

robertdg - 31-03-2010, 10:13

Raczej łożysko amortyzatora poczytaj ten watek http://forum.mitsumaniaki...ko+amortyzatora
Anonymous - 31-03-2010, 13:12

A może to półosie skoro słychać klekotanie przy skręconych kołach :?:

Osobiście sam mam problem z lewym przodem mojego zawieszenia. Zawsze jak popada deszcz co jakiś czas, zazwyczaj na wyboju odzywa się głuchy dźwięk. Przypomina mi to odgłos jakby ktoś uderzał w metalową miskę. I też stawiam na lewe łożysko amortyzatora :oops:

MichuGdy - 31-03-2010, 17:18

U mnie na wybojach cisza i nierównościach, tylko przy małych prędkościach przy skręcaniu kołami. Wiec wymienię w najbliższym czasie łożysko, zobaczymy czy pomoże :)

Pozdrawiam.

Siero19 - 31-03-2010, 17:27

łożysko amortyzatora, choć raczej przegub siada...
Jurek - 31-03-2010, 18:36

Łożysko amortyzatora na 95%,miałem to samo.
Ginger1021 - 31-03-2010, 22:09

Jeśli to łożysko amortyzatora to na postoju przy skręcaniu kół powinno stukać.
Mi też się wydaje że to przegub, jeśli przy skręconych kołach a na prosto nie. Sprawdź na łuku przyśpieszając, jeśli te stuki zwiększają się wraz ze wzrostem przyśpieszania to raczej przegub. :(
Ja ostatnio sworzeń dolny wymieniałem ale muszę wymienić cały wahacz. Ten otwór mam cały rozgiełdany co wchodzi w nim sworzeń i mi stuka na nierównościach jak pomału jadę. Ten sworzeń chodzi promieniowo, boję się że może wypaść :(