[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Zbiornik tylnego spryskiwacza
Faust - 10-04-2010, 15:17 Temat postu: [CJ1A 1.3] Zbiornik tylnego spryskiwacza Witam,
Mam pytanie , pewnie się zbłaźnię, ale w ten sposób człowiek też się uczy
Nie działa mi tylny spryskiwacz- po prostu nie leci płyn. Czy to wynika z obecności odrębnego zbiornika, którego lokalizacji nie znam? Czy też jest wynikiem jakieś innej możliwej awarii?
Proszę o wyrozumiałość i odpowiedź...
Anonymous - 10-04-2010, 16:13
Nie ma osobnego zbiornika. Jest jeden wspólny.
1) Przytrzymaj włącznik dłużej - może po prostu zeszło z kabli i musisz dłużej poczekać az sie przepompuje.
2) Sprawdz weżyki i dysze, może gdzieś jest dziurka albo zator.
3) Sprawdź czy w ogóle słychać pompke jak włączysz spryskiwacz - powinno być ją wyraźnie słychać
Ziomall - 12-04-2010, 08:32
Sprawdź też czy w ogóle jest pompka druga. U mnie jest założony zbiorniczek tylko z jedną pompką (od drugiej wiszą tylko kable) wiec też tyłu nie spryskuje.
misialean - 18-04-2010, 11:49
Witam, podobny problem, z tym że u mnie silniczek działa, bo go słychać, ale sam płyn nie leci. Natomiast po spryskaniu, nie widać nic na szybie, jest sucha, a w aucie pachnie płynem. Przewód nieszczelny? Jak się do niego dostać?
Anonymous - 19-04-2010, 11:16
Pewnie idzie którymś progiem... Wydaje mi się, że widziałem go pod prawym progiem i pod tylną kanapą ... ale nie jestem tego pewien.
Najlepiej to wyciągnąć tylną kanapę (dwa zaczepy) i go gdzieś w rogach poszukać. Jeżeli go tam znajdziesz to od razu zobaczysz którą stroną i jak on dokładnie idzie.
tomano - 26-04-2010, 17:30
Ten sam problem mam w colcie 1.3 98r. Czyli nie uruchamia sie wogóle pompka gdy włączam spryskiwacz na tylną szybę. Na przód działa,wyraznie słychać jak pompuje,a na tył nie. Bezpieczniki sprawne.Jaka przyczyna?
greagh - 17-10-2010, 18:10
Mam problem z pompką spryskiwacza tylnej szyby. Czy pompka jest identyczna z tą do szyby przedniej? Jak można się do niej najprościej dostać? Czy trzeba zdjąć cały zbiornik - jeśli tak to w jaki sposób?
Dodam, że chodzi o Colta CJO z 1997r.
Pozdrawiam
|
|
|