Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CJ1A 1.3] Zbiornik tylnego spryskiwacza
Autor Wiadomość
Faust 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-04-2010, 15:17   [CJ1A 1.3] Zbiornik tylnego spryskiwacza

Witam,

Mam pytanie , pewnie się zbłaźnię, ale w ten sposób człowiek też się uczy ;)
Nie działa mi tylny spryskiwacz- po prostu nie leci płyn. Czy to wynika z obecności odrębnego zbiornika, którego lokalizacji nie znam? Czy też jest wynikiem jakieś innej możliwej awarii?

Proszę o wyrozumiałość i odpowiedź...

dlamer
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2010, 16:13   

Nie ma osobnego zbiornika. Jest jeden wspólny.

1) Przytrzymaj włącznik dłużej - może po prostu zeszło z kabli i musisz dłużej poczekać az sie przepompuje.

2) Sprawdz weżyki i dysze, może gdzieś jest dziurka albo zator.

3) Sprawdź czy w ogóle słychać pompke jak włączysz spryskiwacz - powinno być ją wyraźnie słychać

Ziomall 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.3 kat.
Wysłany: 12-04-2010, 08:32   

Sprawdź też czy w ogóle jest pompka druga. U mnie jest założony zbiorniczek tylko z jedną pompką (od drugiej wiszą tylko kable) wiec też tyłu nie spryskuje.

misialean 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1997r.
Wysłany: 18-04-2010, 11:49   

Witam, podobny problem, z tym że u mnie silniczek działa, bo go słychać, ale sam płyn nie leci. Natomiast po spryskaniu, nie widać nic na szybie, jest sucha, a w aucie pachnie płynem. Przewód nieszczelny? Jak się do niego dostać?

dlamer
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2010, 11:16   

Pewnie idzie którymś progiem... Wydaje mi się, że widziałem go pod prawym progiem i pod tylną kanapą ... ale nie jestem tego pewien.

Najlepiej to wyciągnąć tylną kanapę (dwa zaczepy) i go gdzieś w rogach poszukać. Jeżeli go tam znajdziesz to od razu zobaczysz którą stroną i jak on dokładnie idzie.

tomano 
Nowy Forumowicz

Auto: colt 1.3 98r.
Wysłany: 26-04-2010, 17:30   

Ten sam problem mam w colcie 1.3 98r. Czyli nie uruchamia sie wogóle pompka gdy włączam spryskiwacz na tylną szybę. Na przód działa,wyraznie słychać jak pompuje,a na tył nie. Bezpieczniki sprawne.Jaka przyczyna?

greagh 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1,3 glx
Wysłany: 17-10-2010, 18:10   

Mam problem z pompką spryskiwacza tylnej szyby. Czy pompka jest identyczna z tą do szyby przedniej? Jak można się do niej najprościej dostać? Czy trzeba zdjąć cały zbiornik - jeśli tak to w jaki sposób?

Dodam, że chodzi o Colta CJO z 1997r.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu