[CJ1A 1.3] Zbiornik tylnego spryskiwacza |
Autor |
Wiadomość |
Faust
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-04-2010, 15:17 [CJ1A 1.3] Zbiornik tylnego spryskiwacza
|
|
|
Witam,
Mam pytanie , pewnie się zbłaźnię, ale w ten sposób człowiek też się uczy
Nie działa mi tylny spryskiwacz- po prostu nie leci płyn. Czy to wynika z obecności odrębnego zbiornika, którego lokalizacji nie znam? Czy też jest wynikiem jakieś innej możliwej awarii?
Proszę o wyrozumiałość i odpowiedź... |
|
|
|
 |
dlamer [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2010, 16:13
|
|
|
Nie ma osobnego zbiornika. Jest jeden wspólny.
1) Przytrzymaj włącznik dłużej - może po prostu zeszło z kabli i musisz dłużej poczekać az sie przepompuje.
2) Sprawdz weżyki i dysze, może gdzieś jest dziurka albo zator.
3) Sprawdź czy w ogóle słychać pompke jak włączysz spryskiwacz - powinno być ją wyraźnie słychać |
|
|
|
 |
Ziomall
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 1.3 kat.
|
Wysłany: 12-04-2010, 08:32
|
|
|
Sprawdź też czy w ogóle jest pompka druga. U mnie jest założony zbiorniczek tylko z jedną pompką (od drugiej wiszą tylko kable) wiec też tyłu nie spryskuje. |
|
|
|
 |
misialean
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJO 1997r.
|
Wysłany: 18-04-2010, 11:49
|
|
|
Witam, podobny problem, z tym że u mnie silniczek działa, bo go słychać, ale sam płyn nie leci. Natomiast po spryskaniu, nie widać nic na szybie, jest sucha, a w aucie pachnie płynem. Przewód nieszczelny? Jak się do niego dostać? |
_________________ Do kraju tego, gdzie kobiety są piękne, benzyna tania i części też tanie, tęskno mi, Panie! |
|
|
|
 |
dlamer [Usunięty]
|
Wysłany: 19-04-2010, 11:16
|
|
|
Pewnie idzie którymś progiem... Wydaje mi się, że widziałem go pod prawym progiem i pod tylną kanapą ... ale nie jestem tego pewien.
Najlepiej to wyciągnąć tylną kanapę (dwa zaczepy) i go gdzieś w rogach poszukać. Jeżeli go tam znajdziesz to od razu zobaczysz którą stroną i jak on dokładnie idzie. |
|
|
|
 |
tomano
Nowy Forumowicz
Auto: colt 1.3 98r.
|
Wysłany: 26-04-2010, 17:30
|
|
|
Ten sam problem mam w colcie 1.3 98r. Czyli nie uruchamia sie wogóle pompka gdy włączam spryskiwacz na tylną szybę. Na przód działa,wyraznie słychać jak pompuje,a na tył nie. Bezpieczniki sprawne.Jaka przyczyna? |
|
|
|
 |
greagh
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 1,3 glx
|
Wysłany: 17-10-2010, 18:10
|
|
|
Mam problem z pompką spryskiwacza tylnej szyby. Czy pompka jest identyczna z tą do szyby przedniej? Jak można się do niej najprościej dostać? Czy trzeba zdjąć cały zbiornik - jeśli tak to w jaki sposób?
Dodam, że chodzi o Colta CJO z 1997r.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|