To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Pare pytan o pewne rzeczy

galant1.8 - 17-04-2010, 19:30
Temat postu: Pare pytan o pewne rzeczy
Witam

Mam pare pytan niektore proste niektore troche trudniejsze :)
Pytania dotycza galanta 94 rok

1)Czy sterowanie elektrycznych lusterek powinno byc podswietlane ? u mnie nie swieci :P
2)Czy przyciski elektrycznych szyb od strony pasazerow tez sa podswietlane ? u mnie swieca wszystkie 4 od strony kierowcy tylko :?
3)Stacyjka jest tez jakos podswietlana ? u mnie nie swieci :P
4)Przyciski od szyber dachu tez powinny miec pod¶wietlenie czy nie ?
5)Czy do silnika 1.8 GLSI 116KM oplaca sie zakladac jakis dolot ? Da to jakis efekt ewentualnie jakis ladny mily pomruk silnika ? :biggrin:

Z gory dzieki za odpowiedzi :)

brzoza73 - 17-04-2010, 19:36

bynajmniej u mnie :
sterowanie lusterek nie po¶wietlone, przyciski szyb tak jak u Ciebie, stacyjka bez pod¶wietenia, szyber również bez

szpala85 - 17-04-2010, 19:36

1 - nie
2- nie
3- tak ( na biało )
4- nie
5- :wink:

Wszyc - 17-04-2010, 19:38

powiem tam masz wszystko dobrze :D
- sterowanie lusterek nie ¶wieci
- ¶wieci tylko konsola kierowcy od szyb
- stacyjka nie jest pod¶wietlana u mnei przynajmniej
- szyberdach hmm chyba nie ale jeszcze sprawdze
- co do dolotu to tylko będzie szybciej wkręcał się na obroty, i będzie fajniej brzmiał ale zakładaj±ć stożek to bym się zastanawiał ma się dobr± wydajno¶ć na wysokich obrotach na niskich obrotach nie jest w niczym lepszy od zwykłego filtra nawet bywa gorszy to zależy już dokładnie od budowy dolotu ale można pisać o tym elaborat moje zdanie nie opłaca się :P

areksz121 - 17-04-2010, 22:58

U mnie stacyjka jest pod¶wietlana(biały ring), konsola szyb kierowcy nie(poprzednicy co¶ w kabelkach namieszali pewnie przy okazji centralnego, być może diody tylko do wymiany/dzi¶ rozbierałem :P ), szybera brak, a dolot wedle uznania :) jak jest dobrze to nie ruszam :D
galant1.8 - 18-04-2010, 12:21

Dobra dzieki chlopaki juz wszystko wiem :)

Bo ogolnie chcialem zamntowac jakis dolot i tlumik koncowy bo mechanik stwierdzil ze kata juz mam do wywalenia bo strasznie zapchany jest

jarekrk - 18-04-2010, 21:51

nie wiem jaki stożek chcesz montować, ale wiedz ,że te za 100-150zł to tylko strata kasy, wiele testów było z tymi stożkami i ani 1 km to nie daję, odgłos też nie zawsze jest fajny
moja opinia taka ,że jeżeli nie chciałe¶ kupić jakiego¶ firmowego spoona , czy K&N to lepiej kase zainwestuj w eksploatacje, bo w tych autach na pewno dużo do roboty jest , wahacze jakie¶, hamulce, piasty, przeguby itp itd.

wszyc z tego co ja wiem każdy GAL mia pod¶wietlan± stacyjkę

galant1.8 - 18-04-2010, 22:17

jarekrk, powiem ci ze jest do roboty troche bo ostatnio mialem wymieniane piasty , lozyska , klocki i tarcze troche wczesniej , koncowki drazkow , gumy , wiadomo filtry olej itp , takze wlozylem z 1300 zl lekko :)

I do tej pory nie narzekam na samochodzik 8)

Wszyc - 18-04-2010, 22:44

Dlatego napisałem Jarek że u mnie bo u mnie była wymieniana stacyjka przez poprzedniego wła¶ciciela i nie ma ¶ladu po pod¶wietlaniu wiec się nie zakładałem w tej kwestii :P
jacek11 - 19-04-2010, 16:39

jarekrk napisał/a:

Niestety,ale to chyba nie jest tak.Mój golasek nie posiada takiego bajeru :(

czekoladka_1981 - 22-04-2010, 10:49

jacek11 napisał/a:
jarekrk napisał/a:

Niestety,ale to chyba nie jest tak.Mój golasek nie posiada takiego bajeru :(

Być może zależy od wersji? u mnie tak jak u szpala85 i areksz121 znajdował się pod¶wietlany oring w około stacyjki.

galant1.8 - 25-04-2010, 18:16

no ja dzi¶ rozebrałem stacyjkę i niestety nie mam pod¶wietlenia , w kolo stacyjki mam tylko taki ring ale on jest gumowy :P
CrazyT - 25-04-2010, 20:51

U mnie też jest taki biały oring w koło stacyjki i jest to pod¶wietlenie...

Pozdrawiam

galant1.8 - 25-04-2010, 21:15

no to ja już nie wiem może raz wychodziły z pod¶wietleniem a raz bez :P
jacek11 - 25-04-2010, 22:00

Cytat:
Być może zależy od wersji? u mnie tak jak u szpala85 i areksz121 znajdował się pod¶wietlany oring w około stacyjki.

Dokładnie tak jak piszesz.W E8 miałem to pod¶wietlenie,i działało czasowo,a w E52 nie mam nawet czasowego wył±czania o¶wietlenia wnętrza :?