[97-04]Galant EAxA/W - Kazdy galant ma ikone niezapietych pasow ??
bartekino - 18-04-2010, 12:02 Temat postu: Kazdy galant ma ikone niezapietych pasow ?? Witam koledzy. Czytałem i szukałem ale nie znalazłem. Czy każdy galant na desce ma ikonkę podświetlana na czerwono niezapiętych pasów ?? Bo u mnie jak pasy mam niezapięte nic nie pokazuje na desce. Jest od tego jakiś bezpiecznik ?? tak samo z rezerwa płynu do spryskiwaczy. Płyn się skończył ale nic nie pokazuje . Pozdrawiam
robertdg - 18-04-2010, 12:13
Galanty ma ikonke o niezapietych pasach w zwykłych zegarach na dole patrzac od lewej do prawej 2-ga ikona z rzedu, pierwsza jest od haka druga od pasów bezpieczenstwa.
Kontrolka rezerwy płynu od spryskiwaczy jest tylko i wyłacznie w Galach wyposażonych oryginalnie w spryskiwacze przednich reflektorów.
bartekino - 18-04-2010, 12:17
robertdg, dziękuje za szybka odp. a powiedz mi jeszcze czy kontrolka od pasów powinna świecić cały czas gdy pasy są nie zapięte ??
czekoladka_1981 - 18-04-2010, 12:19
bartekino napisał/a: | Czy każdy galant na desce ma ikonkę podświetlana na czerwono niezapiętych pasów ?? Bo u mnie jak pasy mam niezapięte nic nie pokazuje na desce. |
http://forum.mitsumaniaki...&highlight=pasy
fj_mike - 18-04-2010, 12:20
Kontrolka niezapiętych pasów przypomina tylko o zapięciu pasów. Nie informuje cię czy masz pasy zapięte lub nie.
robertdg napisał/a: | Kontrolka rezerwy płynu od spryskiwaczy jest tylko i wyłacznie w Galach wyposażonych oryginalnie w spryskiwacze przednich reflektorów. |
W rzeczy samej
bartekino - 18-04-2010, 12:43
acha czyli wszystko jasne Dziękuje za odp myślę ze nie tylko mi się te informacje przydadzą Pozdrawiam
swinks_UK - 18-04-2010, 12:48
fj_mike napisał/a: | Kontrolka niezapiętych pasów przypomina tylko o zapięciu pasów. Nie informuje cię czy masz pasy zapięte lub nie.
|
No właśnie, że nie.
Opcjonalnie, pod fotelem kierowcy jest kostka do której trzeba podłączyć kabelek zwisający z fotela i połączony z gniazdem zapięcia pasów. Jak pasy kierowcy nie zapięte - obwód elektryczny otwarty - kontrolka się świeci. Zapięcie pasów (wsuniecie do gniazda) powoduje zamknięcie obwodu.
bartekino: Jeśli ci się świeci kontrolka, to pewnie masz rozłączoną kostkę pod fotelem, albo przetarte, naderwane kabelki. Ewentualnie wymieniłeś fotel na taki co nie ma kostki, więc w tej idącej spod podłogi musisz zewrzeć piny. Sprawdź, też gniazdo mocowania pasów.
fj_mike - 18-04-2010, 12:51
Sam byłem na początku ciekaw tego i szukałem jakieś czujki, ale nic nie znalazłem.
swinks_UK napisał/a: | Opcjonalnie |
W jakich wersjach lub od jakich roczników to występowało?
swinks_UK - 18-04-2010, 12:58
Nie wiem.
Ale szło chyba we wszystkich FTO, więc jak ktoś bardzo chce może pociągnąć kabelki, podmienić pasy na te z FTO i gotowe.
U mnie jest
Matik608 - 18-04-2010, 18:28
swinks_UK, które to są te kabelki pod siedzeniem??
ja tego orginalnie nie mam ale jakieś wejsia pod fotelem mam i chetnie bym sobie takie coś zaadoptował
tak samo jak z kontrolką od poziomu płynu spryskiwaczy, długo walczyłem ale bez skutku
swinks_UK - 18-04-2010, 22:47
Spod podłogi masz czarny kabel z białą kostką. Jutro zrobię zdjęcie w swoim gracie.
Matik608 - 19-04-2010, 19:28
swinks_UK napisał/a: | Spod podłogi masz czarny kabel z białą kostką. Jutro zrobię zdjęcie w swoim gracie. |
ok czekam na fotke
Swinks a wiesz może czy w każdym Galu była taka kostka?
swinks_UK - 19-04-2010, 20:08
Tu masz fotki położenia gniazda pod fotelem i wyglądu wtyczki. Kabelek w moich tękach opatulony żółtą taśmą, bo musiałem przerabiać pod fotele z FTO. W oryginale kabel jest czarny.
Kunek - 19-04-2010, 22:49
u mnie jest tak mam oryginalne fotele elektryczne i oryginalne zegary high contrast, patrzyłem pod fotel i wszystko mam podpięte, jest tam kilka wtyczek, tylko mi nie świeci kontrolka od pasów. Wypatrzyłem przewód idący od zapięcia i jest on wpięty właśnie w białą wtyczkę. Jak przyświeciłem latarką na zegary to widać że kontrolka jest. Co może być przyczyną nie świecenia?
Zaciekawił mnie ten temat
robertdg - 19-04-2010, 22:52
Kunek napisał/a: | Co może być przyczyną nie świecenia?
| Spalona żarowka
|
|
|