To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - 2.8 nie odpala na ciepło...

czargrze - 19-04-2010, 12:09
Temat postu: 2.8 nie odpala na ciepło...
na zimno i letnio pali na strzał
po rozgrzaniu rozruszik nie kreci/kreci wolno z oporem
aku nowe klemy nowe
rozruszik PODOBNO rozkrecany i sprawdzony

jawaldek - 19-04-2010, 14:30

czargrze napisał/a:
po rozgrzaniu rozruszik nie kreci/kreci wolno z oporem
po rozgrzaniu wszystko w silniku zwiększa swoją objętość->> naturalne prawo fizyki to i wtedy rozrusznik ma większe opory jak coś nie tak z silnikiem. Miałem coś takiego z Nissanem (a było to spowodowane bardzo złej jakości paliwem) i niestety silnik był do roboty. Oby u Ciebie tak nie było bo koszt jest nie lichy. Nie masz możliwości pożyczenia od kogoś rozrusznika i sprawdzenia jak na pożyczonym kręci??->> warto poszukać.
chudyone - 22-04-2010, 10:59

ja mialem taka sama dolegliwos i skonczylo sie remontem silnika bo byl przegrzany:/ ale przed podjeciem decyzji o rozbieraniu silnika lepiej sprawdz wszystko dookola. sprawdz czy przez przypadek nie masz wywalonej uszczelki pod glowica bo to tez moze byc przyczyna. warto pojechac tez na sprawdzenie kompresji. a przedewszystkim tak jak Waldek napisal sprawdz rozrusznik. Pozdrawiam :)
chudyone - 22-04-2010, 11:01

ja mialem taka sama dolegliwos i skonczylo sie remontem silnika bo byl przegrzany:/ ale przed podjeciem decyzji o rozbieraniu silnika lepiej sprawdz wszystko dookola. sprawdz czy przez przypadek nie masz wywalonej uszczelki pod glowica bo to tez moze byc przyczyna. warto pojechac tez na sprawdzenie kompresji. a przedewszystkim tak jak Waldek napisal sprawdz rozrusznik. Pozdrawiam :)