To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Podnośniki szyb i sterowanie.

Anonymous - 28-09-2006, 14:29
Temat postu: Podnośniki szyb i sterowanie.
Witam. Mam pytanie do forumowiczów. Posiadam Galant z 91' 1,8. wersja bez elektrycznych szyb.
Mam okazję kupić komplet podnośników z tapicerką...chce je podmienić w swoim aucie. No i stąd pytanie ...czy wystarczy podłaczyć pod wolne wtyczki (płaskie wtyczki zenskie z trzema pinami) ukryte w słupkach...i wtedy będzie wszystko działać ...czy może trzeba jeszcze jakąś powiedzmy centralkę z auta "dawcy" skąd będą wymontowane podnośniki....Proszę o podpowiedź...

stani78 - 28-09-2006, 17:06
Temat postu: podnośniki
Witam.Podnośniki,tapicerkę,przełączniki, przelotki słupek-drzwi z kablami.
Anonymous - 14-10-2006, 12:35

witam ponownie...podłaczyłem wszystkie wtyki, konsolę od kierowcy , pozostałe przełaczniki no i same podnośniki... i niestety nie działa....co nalezy jeszcze zrobić?...może jakiś bezpiecznik?
Bartek - 14-10-2006, 17:39

Brakuje Ci przekaźnika. Masz na niego wolne miejsce po zdjęciu plastiku pod kierownicą obok przerywacza kierunkowskazów.
Anonymous - 14-10-2006, 17:50

zgadza sie....zrobiłem mostek i faktycznie wszystko ruszyło...musze wiec dorobić przekaźnik....mam jeszcze jedno pytanie...wiazka kabli w wersji z szybami ma szerszą kostkę (11 zył kabli) niż ta istniejąca (9 zył kabli)...dwa kable to czerwone swiatelko na tapicerce drzwi....Żyły kabli poprzekładam do istniejacej kostki, ale co zrobić z tymi dwa od swiatełka...też bym chciał je podłaczyć a nie ma pod co w kostce istniejacej...

Jednak w kostce w słupku były dwie żyły do podłaczenia tych czerwonych światełl w drzwiach. (kolor czerwony z paskie czarnym i kolor żółty)...i tak byłllo od kierowcy, z tyłlu lewa i prawa..notomiast od pasażera jest inaczej....kolor czerwony z paskiem jest i jest na nim napiecie ale nie ma masy na żółtym....W czym tkwi problem...?