[92-96]Lancer CB0 - RATUNKU KLUCZYKI
Dragonfair - 01-06-2010, 15:17 Temat postu: RATUNKU KLUCZYKI WITAM
JAK otworzyc zatrzasniete autko ? bez kluczykow ?
tomekk - 01-06-2010, 17:46
może otwórz maskę (wyjmij/wyrwij w tym celu gil) , zdejmij klemę z aku i z powrotem załóż po kilkunastu sekundach. Wydaje mi się że powinno otworzyć zamki, ale pewien nie jestem. Nie wiem czy pomoże, więc poczekaj na inne wypowiedzi, żeby potem nie było na mnie!!!
[ Dodano: 01-06-2010, 17:56 ]
wyślij mi na pw swój adres email, to jeszcze coś Ci wyślę, może się przyda
Andrew - 01-06-2010, 18:39
Dragonfair znajomy zatrzasnął kluczyki w maździe 626. Dorobił sobie druta i włożył poza uszczelką koło szyby. Po chwilowych kombinacjach otworzył auto bez problemu...
Dragonfair - 01-06-2010, 18:42
probowalem ale chyba ciegno bo tak mam nadzieje ze sie to ustrojstwo nazywa raczej jest zabezpieczone przed proba otwarcia
Andrew - 01-06-2010, 19:45
Próbuj na wysokości klamki od otwierania drzwi od środka i ciąg w tył auta.
Dragonfair - 01-06-2010, 19:51
a i jeszcze jedno co zrobic gdy kluczyk zapasowy jest "niedorobiony " znaczy sie cos tam nie doszlifowanea orginal przeszedl do historii roztopil sie w piecu na aluminim razem z moja koszula
Andrew - 01-06-2010, 20:03
Dragonfair napisał/a: | a i jeszcze jedno co zrobic gdy kluczyk zapasowy jest "niedorobiony " znaczy sie cos tam nie doszlifowanea orginal przeszedl do historii roztopil sie w piecu na aluminim razem z moja koszula | musisz mieć raczej oryginał, żeby móc coś z tym zrobić...
stary alfer - 01-06-2010, 21:26
tomekk napisał/a: | może otwórz maskę (wyjmij/wyrwij w tym celu gil) , zdejmij klemę z aku i z powrotem załóż po kilkunastu sekundach. Wydaje mi się że powinno otworzyć zamki, ale pewien nie jestem |
To nie zadziała tomekk.
robertdg - 01-06-2010, 21:40
andrew84 napisał/a: | musisz mieć raczej oryginał, żeby móc coś z tym zrobić... | Niekoniecznie, wystarczy oryginalna wkladka/bebenek i na jej podstawie slusarz dorobi kluczyk, sa tacy szpece od zamkow, jednakze problem bedziesz mial jezeli auto posiada immobilajzer, nie przyda Ci sie samo otwarcie auta. W serwisie chyba mozna zakupic duplikat kluczyka wedle numeru VIN
tomekk - 01-06-2010, 21:42
Dragonfair, już wysłałem
stary alfer, kierowałem się tym, że zawsze po podłączeniu aku, słychać jak pracuje zamek - nigdy nie testowałem czy w ten sposób otwiera zamknięte drzwi, i w sumie byłoby to szalenie niebezpieczne ze względu na kradzieże, ale nie próbowałem to nie wiem
Dragonfair - 02-06-2010, 02:08
immobilajser jest ale osobno n"nie w kluczyku " i jest wsuniety w miejsce przeznaczone do wkladania immo
idas - 02-06-2010, 14:28
Wiem, że to nie jest profesjonalny sposób ale miałem taki przypadek, że dziewczyna otworzyła kluczykami od mojej toyoty jakiegoś passata który stał przed moim samochodem:D Wsiadła do środka i dopiero wtedy zorientowała się, że coś nie tak:] Ciemno było, a ja miałem auto od niedawna:] Może warto spróbować otworzyć pożyczonym kluczykiem z auta z podobnych lat?
miki4x4 - 02-06-2010, 16:34
wsuń jakiś śrubokręt w prawym górnym narożniku ramki szyby (od strony kierowcy). Odegnij troszkę. Będziesz też potrzebował sztywny drut z hakiem na końcu, żeby pociągnąć za klamkę lub za "dzyndzel" od zamka . Jak to zrobisz umiejętnie, nie będzie śladów po "włamaniu"
PS. mówiłem Ci że kluczyk jest "niedorobiony"
Bartek - 02-06-2010, 16:47
Dragonfair, zbierz kilku Maniaków z okolicy - na Zlocie w Grudziądzu zatrzaśniętego Colta otworzył trzeci przymierzany kluczyk
Dragonfair - 02-06-2010, 16:47
Szanowni koledzy i kolezanki
oswiadczam ze otwarcie mojego autka wraz z odpaleniem go bez kluczykow zajelo pewnemu "MAGIKOWI" 11s slowem szok
ten ze magik rowniez dorobil mi kluczyki cale 2 ale jak co dlaczego to juz nie wiem pamietajcie nie trzymajcie kluczykow w kieszeni koszuli jezeli zblizacie sie do pieca indukcyjnego topiacego wlasnie 2 tony aluminium
koszt wizyty MAGIKA 300zl WRAZENIA "BEZCENNE"
Ps dostalem 2 nowiutkie kluczyki wraz z breloczkiem MITSUBISHI
|
|
|