Inne modele Mitsubishi - Mitsubishi FTO V6 GPX
CorTeZzzZ - 06-06-2010, 10:14 Temat postu: Mitsubishi FTO V6 GPX Witam serdecznie wszystkich MitsuManiaków
Dawno mnie nie było, a to z racji tego iż zmieniłem mojego Mirage de Coupe (może niektórzy widzieli go na forum) na autko z innej rozlewni. Doszedłem jednak do wniosku, że auto bez trzech diamentów to nie auto . Długo rozmyślałem na temat tego do czego się przesiąść i z racji tego iż kocham nietypowe samochody postawiłem na FTO ale tylko i wyłącznie z silnikiem V6 GPX na MIVEC'u. Jestem pełen podziwu co zrobili z FTO WaldkaHOT i wielki szacunek za ten wyczyn . Chciałbym aby moje też tak wyglądało... . Ale do rzeczy, wiadomo, że w Polsce kupienie FTO graniczy z cudem Co jakiś czas ktoś rzuci na allegro jedną sztukę ale bez silnika MIVEC. Pytanie moje brzmi. Czy ktoś ma jakiś kontakt z kimś w UK skąd można by ściągnąć takie cacko za rozsądne pieniądze ? Doczytałem się już, że w sprawie przekładki na LHD muszę się skontaktować z kolego AutoR co pewnie po kupnie FTO uczynię .
pozdrawiam wszystkich MM
white90 - 07-06-2010, 01:32
Ostatnio na allegro byl jeden FTO z Mivec'iem, jesli dobrze pamietam gdzies kolo leszna ale juz go nie widze, niedlugo bede szukal samochodu dla siebie i mialem plan podjechac zobaczyc go ale niestety chyba sie spoznilem
Starion - 20-06-2010, 13:13
do pytania o wtykę w UK też się dołączam, bo ja z kolei zainteresowany byłbym ściągnięciem Colta CJ od wyspiarzy lub od germańców bez prawa do rejestracji. Jak by ktoś taki był to może za FTO znajdzie się miejsce na Colcika? Zawsze to taniej zwieźć
A tak btw CorTeZzzZ, Nie myślałeś też o Legnum VR4? Czyli Subaru Legacy B4 killer?
CorTeZzzZ - 20-06-2010, 14:34
@ Starion
Nad Legnum VR4 kiedyś myślałem ale na chwilę obecną nie posiadam tyle kasy aby go kupić i przerzucić kierownicę. Legnum z zewnątrz wygląda jak Galant (tylko z zewnątrz ) a ja bym chciał mieć coś naprawdę niespotykanego jak FTO
Anonymous - 12-07-2010, 21:35
Na otomoto wisi FTO WaldkaHOT już po przekładce. Ale cena oddaje ilość włożonej pracy:D
Anonymous - 26-07-2010, 13:43
Z tymi FTO we Polsce to nie przesadzajcie, że ciężko - co chwilę wypływa Mivec i to nawet w manualu ostatnio był za 6tys. zł - niedaleko Lublina stał. Czytajcie i patrzcie - u nas są tańsze niż w Anglii!!!
Anonymous - 27-07-2010, 21:44
Ten z Lublina pojawia się co jakiś czas na otomoto. Da się to w ogóle legalnie przełożyć u nas?
Anonymous - 27-07-2010, 22:22
A co to znaczy legalnie?
Bo ogólnie zarejestrowanych jezdżących jest napewno 4.
Anonymous - 27-07-2010, 22:33
Dla mnie to znaczy nie trząś portkami przy każdej kontroli i nie daj boże wypadku że jakiś gryzi piórek z blachą udając szeryfa zabierze mi dowód rejestracyjny (wersja optymistyczna).
Anonymous - 27-07-2010, 23:19
Nie, nie musisz trząść portkami no chyba że po drucie chcesz sobie auto przełożyć i przegląd u Henia załatwić - części do przekładki(te ważne - magiel) używasz Mitsu - jedyna deska jest custom lecz to nie wpływa na osiągi.
FTO ma magiel i wózek przód jak CJ.
kafar_1989 - 08-08-2010, 10:20
to FTO kolo lublina co sie pokazuje to takie ciemne grafitowe??? bo jak tak to tym jezdzilem jest ladniutkie i ma niezle wyposazenie wada rdza na kielichach z przodu sam sie nad nim swego czasu zastanawialem dlatego zrobilem sobie jazde probna gosc nawet sie chcial ze mna za Ecli zamienic
BeNeK - 25-09-2010, 08:54
właśnie też był bym zainteresowany kupnem FTO znalazłem na allegro 2 tylko jeden jest z mivtec-kiem http://moto.allegro.pl/mi...1243694473.html http://otomoto.pl/mitsubi...-C15145897.html , koszta zakupu samochodu nie jest duży a jak wygląda cena przełożenia FTO ? wie kto może ?
[ Dodano: 25-09-2010, 09:16 ]
autoR, Ile kosztowała by przekładka u Ciebie ?
tomasek - 25-09-2010, 10:02
Myślę że koszt przekładki tj. robocizna i części to min.8-10 tyś
londolut - 25-09-2010, 10:05
BeNeK, wg mnie powinieneś się zmieścić w 20k.
white90 - 25-09-2010, 14:19
londolut napisał/a: | BeNeK, wg mnie powinieneś się zmieścić w 20k. |
to jest chyba taka dosc optymistyczna wersja
|
|
|