Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi FTO V6 GPX
Autor Wiadomość
CorTeZzzZ 
Forumowicz
TransporTer

Auto: Mitsubishi Mirage de Coupe 1.5
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 06-06-2010, 10:14   Mitsubishi FTO V6 GPX

Witam serdecznie wszystkich MitsuManiaków 8)

Dawno mnie nie było, a to z racji tego iż zmieniłem mojego Mirage de Coupe (może niektórzy widzieli go na forum) na autko z innej rozlewni. Doszedłem jednak do wniosku, że auto bez trzech diamentów to nie auto :P . Długo rozmyślałem na temat tego do czego się przesiąść i z racji tego iż kocham nietypowe samochody postawiłem na FTO :mrgreen: ale tylko i wyłącznie z silnikiem V6 GPX na MIVEC'u. Jestem pełen podziwu co zrobili z FTO WaldkaHOT i wielki szacunek za ten wyczyn =D> . Chciałbym aby moje też tak wyglądało... :-" . Ale do rzeczy, wiadomo, że w Polsce kupienie FTO graniczy z cudem :? Co jakiś czas ktoś rzuci na allegro jedną sztukę ale bez silnika MIVEC. Pytanie moje brzmi. Czy ktoś ma jakiś kontakt z kimś w UK skąd można by ściągnąć takie cacko za rozsądne pieniądze ? Doczytałem się już, że w sprawie przekładki na LHD muszę się skontaktować z kolego AutoR co pewnie po kupnie FTO uczynię :wink: .

pozdrawiam wszystkich MM :partyman:

white90 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 2G 96 i 99
Wysłany: 07-06-2010, 01:32   

Ostatnio na allegro byl jeden FTO z Mivec'iem, jesli dobrze pamietam gdzies kolo leszna ale juz go nie widze, niedlugo bede szukal samochodu dla siebie i mialem plan podjechac zobaczyc go ale niestety chyba sie spoznilem :)

Starion 
Forumowicz
The smoking man :)

Auto: Colt CJ1A, Passat GT16 kombi
Wysłany: 20-06-2010, 13:13   

do pytania o wtykę w UK też się dołączam, bo ja z kolei zainteresowany byłbym ściągnięciem Colta CJ od wyspiarzy lub od germańców bez prawa do rejestracji. Jak by ktoś taki był to może za FTO znajdzie się miejsce na Colcika? Zawsze to taniej zwieźć :)

A tak btw CorTeZzzZ, Nie myślałeś też o Legnum VR4? ;) Czyli Subaru Legacy B4 killer? :P

CorTeZzzZ 
Forumowicz
TransporTer

Auto: Mitsubishi Mirage de Coupe 1.5
Wysłany: 20-06-2010, 14:34   

@ Starion

Nad Legnum VR4 kiedyś myślałem ale na chwilę obecną nie posiadam tyle kasy aby go kupić i przerzucić kierownicę. Legnum z zewnątrz wygląda jak Galant (tylko z zewnątrz :P ) a ja bym chciał mieć coś naprawdę niespotykanego jak FTO 8)

Ajsi
[Usunięty]

Wysłany: 12-07-2010, 21:35   

Na otomoto wisi FTO WaldkaHOT już po przekładce. Ale cena oddaje ilość włożonej pracy:D

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2010, 13:43   

Z tymi FTO we Polsce to nie przesadzajcie, że ciężko - co chwilę wypływa Mivec i to nawet w manualu ostatnio był za 6tys. zł - niedaleko Lublina stał. Czytajcie i patrzcie - u nas są tańsze niż w Anglii!!!

Ajsi
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2010, 21:44   

Ten z Lublina pojawia się co jakiś czas na otomoto. Da się to w ogóle legalnie przełożyć u nas?

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2010, 22:22   

A co to znaczy legalnie?
Bo ogólnie zarejestrowanych jezdżących jest napewno 4.

Ajsi
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2010, 22:33   

Dla mnie to znaczy nie trząś portkami przy każdej kontroli i nie daj boże wypadku że jakiś gryzi piórek z blachą udając szeryfa zabierze mi dowód rejestracyjny (wersja optymistyczna).

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2010, 23:19   

Nie, nie musisz trząść portkami :mrgreen: no chyba że po drucie chcesz sobie auto przełożyć i przegląd u Henia załatwić - części do przekładki(te ważne - magiel) używasz Mitsu - jedyna deska jest custom lecz to nie wpływa na osiągi.

FTO ma magiel i wózek przód jak CJ.

kafar_1989 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Wysłany: 08-08-2010, 10:20   

to FTO kolo lublina co sie pokazuje to takie ciemne grafitowe??? bo jak tak to tym jezdzilem jest ladniutkie i ma niezle wyposazenie wada rdza na kielichach z przodu sam sie nad nim swego czasu zastanawialem dlatego zrobilem sobie jazde probna gosc nawet sie chcial ze mna za Ecli zamienic :mrgreen:

BeNeK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 1.8 16v140km
Wysłany: 25-09-2010, 08:54   

właśnie też był bym zainteresowany kupnem FTO znalazłem na allegro 2 tylko jeden jest z mivtec-kiem http://moto.allegro.pl/mi...1243694473.html http://otomoto.pl/mitsubi...-C15145897.html , koszta zakupu samochodu nie jest duży a jak wygląda cena przełożenia FTO ? wie kto może ?

[ Dodano: 25-09-2010, 09:16 ]
autoR, Ile kosztowała by przekładka u Ciebie ?

tomasek 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC60 MINI ONE
Wysłany: 25-09-2010, 10:02   

Myślę że koszt przekładki tj. robocizna i części to min.8-10 tyś :mrgreen:

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 25-09-2010, 10:05   

BeNeK, wg mnie powinieneś się zmieścić w 20k.

white90 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 2G 96 i 99
Wysłany: 25-09-2010, 14:19   

londolut napisał/a:
BeNeK, wg mnie powinieneś się zmieścić w 20k.

to jest chyba taka dosc optymistyczna wersja

Odpowiedz do tematu