[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Poziom oleju skrzyni biegów
Zielik - 09-06-2010, 07:56 Temat postu: [CAxA] Poziom oleju skrzyni biegów witam wszystkich,
w jaki sposob sprawdzic poziom oleju w skrzyni biegów? podobno w niektorych samochodach jest jakas sruba ktora nalezy wykrecic i jesli zacznie leciec olej to poziom jest ok a jesli nie to trzeba dolac... pomozcie bo skads leci mi olej (jasny) i podejrzewam ze wlasnie z laczenia skrzyni z silnikiem...
a druga sprawa:) dosc nietypowa:) gdy jade ok 110 i powyzej zaczyna mi cos piszczec:) dzwiek taki jak zostawi sie zapalone swiatla. dzwiek nasila sie gdy jade szybciej a zanika ponizej tych 110:):):) ktos ma pomysl???:) pzdr
ann87 - 09-06-2010, 13:02
Jest taka śruba i oleju ma być dokładnie po nią czyli jak odkręcisz i będzie się wylewał to było go za dużo. Ściągnij sobie manuala do Colta/Lancera tam masz to ładnie rozrysowane. A olej może być równie dobrze z uszczelki pod głowicą z kanału olejowego który jest jak stoisz przed silnikiem w lewym przednim rogu. Z tego co się orientuję to tam dość często cieknie i tak ładnie się rozpryskuje dookoła w czasie jazdy że wygląda jakby ciekło ze skrzyni bo cała jest schlapana.
Zielik - 09-06-2010, 14:04
bo wlasnie ten olej jest jasny i nie przypalony wiec nie wydaje mi sie zeby to byl olej z silnika tylko wlasnie ze skrzyni... manuala mam od kolesia wiec dzis postaram sie go przejrzec. a leje mi sie wlasnie po tym laczeniu. tylko ze z gory tam pod calym aparatem zaplonowym.... sam juz nie wiem skad... czy z pod glowicy czy z pod skrzyni
|
|
|