[04-13]Colt CZx - Kto produkuje szyby czołowe do CZ?
looq - 19-07-2010, 08:36 Temat postu: Kto produkuje szyby czołowe do CZ? Mam takie pytanie, niby nic wielkiego ale jednak dla mnie istotne.
Jako, że niedawno uderzenie kamyczka spowodowało w moim autku pęknięcie szyby czołowej zmuszony byłem do jej wymiany. Przy ustaleniach w serwisie "szybiarskim" miałem mieć zamontowaną szybę co prawda bez znaczka Mitsu ale producenta który robi oryginały dla mm.
W moim egzemplarzu stara oryginalna szyba była firmy: Saint-Gobein Sekurit, jakież było moje zdziwienie gdy przy odbiorze zastałem szybę firmy: Pilkington...
No i teraz mam zagadkę czy mnie "wyrolowano" czy może Pilkington także robi oryginalne szyby do coltów CZ ?
Możecie mi powiedzieć jakie szyby znajdują się w Waszych Coltach CZ? (chodzi mi o te orygynalne)
MMC - 20-07-2010, 13:23
Witam,
u mnie czołowa szyba jest firmy Saint-Gobain Sekurit, pozostałe Splintexa. Co do firmy Pilkington - pewnie znalazłyby się jakieś modele Mitsu z takimi szybami, ale wątpie, żeby były to CZty, skoro wszystkie były składane w jednej fabryce w Holandii.
Pozdrawiam
wooz - 22-07-2010, 10:08
U mnie taka sama konfiguracja tzn przód Saint-Gobain reszta Splintex
Mateusz071 - 01-08-2010, 17:32
ale moze dla sainta robi Pilkin ?? tak samo jak Trisa ze szwajcarii robi szczoteczki dla Colgeate ? :> Powiem tak pilking jest bardzo dobra szybą i nie ma co marudzić
|
|
|