|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kto produkuje szyby czołowe do CZ? |
Autor |
Wiadomość |
looq
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.5 DID Motion
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 116 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-07-2010, 08:36 Kto produkuje szyby czołowe do CZ?
|
|
|
Mam takie pytanie, niby nic wielkiego ale jednak dla mnie istotne.
Jako, że niedawno uderzenie kamyczka spowodowało w moim autku pęknięcie szyby czołowej zmuszony byłem do jej wymiany. Przy ustaleniach w serwisie "szybiarskim" miałem mieć zamontowaną szybę co prawda bez znaczka Mitsu ale producenta który robi oryginały dla mm.
W moim egzemplarzu stara oryginalna szyba była firmy: Saint-Gobein Sekurit, jakież było moje zdziwienie gdy przy odbiorze zastałem szybę firmy: Pilkington...
No i teraz mam zagadkę czy mnie "wyrolowano" czy może Pilkington także robi oryginalne szyby do coltów CZ ?
Możecie mi powiedzieć jakie szyby znajdują się w Waszych Coltach CZ? (chodzi mi o te orygynalne) |
|
|
|
 |
MMC
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.8 + Smart
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 46 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 20-07-2010, 13:23
|
|
|
Witam,
u mnie czołowa szyba jest firmy Saint-Gobain Sekurit, pozostałe Splintexa. Co do firmy Pilkington - pewnie znalazłyby się jakieś modele Mitsu z takimi szybami, ale wątpie, żeby były to CZty, skoro wszystkie były składane w jednej fabryce w Holandii.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
wooz
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ
|
Wysłany: 22-07-2010, 10:08
|
|
|
U mnie taka sama konfiguracja tzn przód Saint-Gobain reszta Splintex |
|
|
|
 |
Mateusz071
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 329 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-08-2010, 17:32
|
|
|
ale moze dla sainta robi Pilkin ?? tak samo jak Trisa ze szwajcarii robi szczoteczki dla Colgeate ? :> Powiem tak pilking jest bardzo dobra szybą i nie ma co marudzić |
Ostatnio zmieniony przez michalp 05-08-2010, 11:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|