[92-96]Galant E5xA - [E55A 2.0] nie chce odpalić ;/
19freeq94 - 29-07-2010, 23:00 Temat postu: [E55A 2.0] nie chce odpalić ;/ witam. Mam pytanie dosyć dziwne ale czy zawory mogły się tak zblokować poprzez zły olej że misiek wg nie chce odpalić ? czy może to coś innego ? Splanowałem głowicę wszystko ładnie skręciłem na X tak jak się powinno skręcić zapaliłem ale bujał obrotami więc go zgasiłem i od tamtej pory nie chce nawet odpalić ;/ rozrząd był ustawiany na pare sposobów na znaki i nic a i tak kręci jakby świec nie było wkręconych. Co może być ? Zły olej i zawory by się zablokowały ? Czekam na szybką odpowiedź
Hugo - 29-07-2010, 23:29
19freeq94 napisał/a: | Zły olej i zawory by się zablokowały ? | Nie ma takiej możliwości.
areksz121 - 29-07-2010, 23:56 Temat postu: Re: nie chce odpalić ;/
19freeq94 napisał/a: | a i tak kręci jakby świec nie było wkręconych. |
Czy trzeba rozumieć to zdanie, że silnik kręci jakby bez kompresji? Błędy CE jakieś występują? Może sprawdzić, czy w ogóle paliwo dochodzi i iskra jest?
19freeq94 - 30-07-2010, 00:18
areksz121 dobrze rozumiesz to zdanie wg kompresji nie ma ;/ Błędy nie wyskakują właśnie bo dziś sprawdzałem paliwo dochodzi iskra też jest ja już nie wiem co może być ;/ Jutro zdejmę klawiaturę i głowice. odnowa wszystko pozakładam i poustawiam może coś dziś przeoczyłem. Dzięki za odp.
Owczar - 30-07-2010, 10:42
19freeq94 napisał/a: | Jutro zdejmę klawiaturę i głowice |
Po co chcesz zdejmować głowicę? Będziesz musiał założyć nową uszeczlkę. Sprawdź wałek rozrządu. Nasmarowałeś wałek rozrządu przed złożeniem?
robertdg - 30-07-2010, 11:02
19freeq94 napisał/a: | Jutro zdejmę klawiaturę i głowice. odnowa wszystko pozakładam i poustawiam może coś dziś przeoczyłem | jakby tak było, to 19freeq94 napisał/a: | Splanowałem głowicę wszystko ładnie skręciłem na X tak jak się powinno skręcić zapaliłem ale bujał obrotami więc go zgasiłem i od tamtej pory nie chce nawet odpalić | by nie odpalił wogóle, problemów nie rozwiązuje zię od tyłu.
|
|
|