[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Basen w samochodzi - woda przecieka przez dach
tttwm - 02-08-2010, 13:06 Temat postu: [CAxA] Basen w samochodzi - woda przecieka przez dach Witam ludziska.
Problem jest taki, że jak mocniej popada to mam kałużę w samochodzie. Nie chodzi o wilgoć tylko o mały staw w którym mógły by pływać żaby.
Zaczęło się niewinnie - leje deszcz, patrzę cieknie przy samej przedniej szybie, ale z sufitu od strony pasażera tam gdzie jest daszek od słońca. Kapie sobie, następnego dnia fotel pasażera kompletnie mokry. Oglądałem dach, oglądałem szybę, profilaktycznie dałem trochę silikonu i czekam. Kolejna ulewa samochód stał lekko pochylony na prawą stronę i dalej cieknie tam gdzie ciekło, ale mało tego z tyłu po prawej stronie robi się kałuża. Woda spływa ( chyba po środkowym słupku i to dosyć obficie). Nie znalazłem żadnej nieszczelności, nie uśmiecha mi się zdejmowanie całej okładziny z dachu. Może macie jakiś pomysł??
akbi - 02-08-2010, 13:13
lej stopniowo wodę szlauchem na samochód aż znajdziesz przyczynę nieszczelności ...bo tak z czekaniem na deszcze to może Cię wiosna zastać
Zobacz ew przegnicia pod uszczelkami lub wyciągnięte zaślepki z otworów fabrycznych
tttwm - 02-08-2010, 13:18
obawiam się że to nic nie da. Na dachu nie ma zaślepek. Dach nie jest też jednolitą blachą tylko ma wzmocnienia w kształcie różnych rynienek itd. dlatego raz cieknie tu raz tu.
akbi - 02-08-2010, 14:05
tttwm napisał/a: | raz cieknie tu raz tu. |
po "strumyczku" dojdziesz do celu
robertdg - 02-08-2010, 15:44
Jeżeli nie leje sie przez przednią szybe, to jak najbardziej może lac sie przez szyberdach (jeżeli oczywiście posiadasz takowy), moze sa pozatykane albo pospadaly rurki odplywowe.
tttwm - 02-08-2010, 15:47
robertdg napisał/a: | pospadaly rurki odplywowe. | - a gdzie takowe są??
Szyberdachu nie mam, przez przednią szybę raczej się nie leje, bo wątpię aby z przedniej szyby woda cofneła się az do tyłu gdzie dach idzie pod górę.
robertdg - 02-08-2010, 15:51
Jezeli nie masz szyberdachu, to nie masz rurek odplywowych, wiec jezeli cieknie w okoliach szyb, to widocznie szyby lipnie wklejone, albo dziura w dachu.
mkm - 02-08-2010, 17:08
tttwm, dokladnie wypłucz syf, ktory zapewne jest pod listwami. Sprawdz mocowanie uszczelki drzwi i bagaznika.
Ale na poczatek tak jak Ci napisał akbi, zlokalizuj ktoredy cieknie.
Andrew - 02-08-2010, 21:21
tttwm może przez antenkę na dachu przecieka?
|
|
|