Komputery, RTV, AGD, Komorki - Maly problem przy polaczeniu z neo :/
Anonymous - 09-10-2006, 13:54 Temat postu: Maly problem przy polaczeniu z neo :/ A wiec tak...
Od jakiegos czasu gdy uruchamiam komputer pojawia mi sie takie okienko:
Grzebalem w ustawieniach polaczenia z neostrada i nie moge tego wylaczyc ;/
Plik ktory za to odpowiada to "rasautou.exe" i znajduje sie on w katalogu C\windows\system32, gdy go przeniose w inne miejsce to po ponownym uruchomieniu jest tam znowu ;/
Dlaczego tak sie dzieje? Przedtem tego nie mialem A dokucza mi to bo musze caly czas klikac anuluj dopuki nie polaczy mnie z neostrada, ktora nie zawsze sie laczy i to chyba przez to gowno (po prostu przeszkadza jej to w polaczeniu)
Najgorsze jest to ze nie mam tego na liscie programow uruchamianych przy starcie systemu, no chyba ze cos przeoczylem... Zreszta zobaczcie sami:
PLS HLP !!
szczeslaw - 09-10-2006, 15:19
Po pierwsze wywal aplikację Neostrada TP - zostaw same sterowniki do modemu i skonfiguruj połączenie modemowe ręcznie.
Po drugie przeskanuj kompa antyświrem, ad-aware, spybot s&d i np. konektorem tp w poszukiwaniu dialerów.
Z innego forum:
Start >>> Uruchom >>> services.msc >>> na liście znaleźć Remote Access Auto Connection Manager >>> z prawego kliku Właściwości >>> Typ startowy dać na Wyłączona
[ Dodano: 09-10-2006, 15:22 ]
http://www.auditmypc.com/process/rasautou.asp
Chooper - 09-10-2006, 15:37
a ile zakaładek otwiera Ci się na starcie po uruchomieniu przeglądarki ?
Anonymous - 09-10-2006, 16:02
Chooper napisał/a: | a ile zakaładek otwiera Ci się na starcie po uruchomieniu przeglądarki ? |
1
Ale juz sie uporalem Wylaczylem Menadzera autopolaczenia dostepu zdalnego, tylko qrcze dlaczego mialem go wlaczonego jka pamietam ze wszystkie niepotrzebne uslugi wylaczalem...
saphire - 09-10-2006, 19:07
Może zaposiadłeś jakieś pasqctfoo trojanowe...
stanik - 09-10-2006, 23:46
nie nie, to taka dość naturalna przypadłość neo na standardowym oprogramowaniu neo, choc na recznych ustawieniach też mi się kiedyś ze dwa razy ten numer błędu pojawił....
Pozdrawiam
|
|
|