To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Maly problem przy polaczeniu z neo :/

Anonymous - 09-10-2006, 13:54
Temat postu: Maly problem przy polaczeniu z neo :/
A wiec tak...
Od jakiegos czasu gdy uruchamiam komputer pojawia mi sie takie okienko:

Grzebalem w ustawieniach polaczenia z neostrada i nie moge tego wylaczyc ;/
Plik ktory za to odpowiada to "rasautou.exe" i znajduje sie on w katalogu C\windows\system32, gdy go przeniose w inne miejsce to po ponownym uruchomieniu jest tam znowu ;/
Dlaczego tak sie dzieje? Przedtem tego nie mialem :| A dokucza mi to bo musze caly czas klikac anuluj dopuki nie polaczy mnie z neostrada, ktora nie zawsze sie laczy i to chyba przez to gowno :( (po prostu przeszkadza jej to w polaczeniu)
Najgorsze jest to ze nie mam tego na liscie programow uruchamianych przy starcie systemu, no chyba ze cos przeoczylem... Zreszta zobaczcie sami:

PLS HLP !!

szczeslaw - 09-10-2006, 15:19

Po pierwsze wywal aplikację Neostrada TP - zostaw same sterowniki do modemu i skonfiguruj połączenie modemowe ręcznie.
Po drugie przeskanuj kompa antyświrem, ad-aware, spybot s&d i np. konektorem tp w poszukiwaniu dialerów.
Z innego forum:
Start >>> Uruchom >>> services.msc >>> na liście znaleźć Remote Access Auto Connection Manager >>> z prawego kliku Właściwości >>> Typ startowy dać na Wyłączona

[ Dodano: 09-10-2006, 15:22 ]
http://www.auditmypc.com/process/rasautou.asp

Chooper - 09-10-2006, 15:37

a ile zakaładek otwiera Ci się na starcie po uruchomieniu przeglądarki ?
Anonymous - 09-10-2006, 16:02

Chooper napisał/a:
a ile zakaładek otwiera Ci się na starcie po uruchomieniu przeglądarki ?

1

Ale juz sie uporalem ;) Wylaczylem Menadzera autopolaczenia dostepu zdalnego, tylko qrcze dlaczego mialem go wlaczonego jka pamietam ze wszystkie niepotrzebne uslugi wylaczalem... :?:

saphire - 09-10-2006, 19:07

Może zaposiadłeś jakieś pasqctfoo trojanowe... :D
stanik - 09-10-2006, 23:46

nie nie, to taka dość naturalna przypadłość neo na standardowym oprogramowaniu neo, choc na recznych ustawieniach też mi się kiedyś ze dwa razy ten numer błędu pojawił....
Pozdrawiam