To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [1.6 90 Km] ...SRS....

kamil2525 - 13-08-2010, 20:06
Temat postu: [1.6 90 Km] ...SRS....
Mianowicie swiecila mi sie caly czas kontrolka SrSu bylem dzis w zakladzie elektronicznym po podlaczeniu komputera, komputer pokazal ze nie widzi zadnych bledow a polaczyl sie z mitsubishi prawidlowo dodam ze wczesniej jeszcze z 2 miesiace temu zanim zaczela swiecic wszystko ladnie dzialalo po odpaleniu kontrolka gasla. Na co moge zwrocic uwage? co moze byc przyczyna ze nie widzi bledu a kontrolka swieci?, jesli chodzi o kabelek pod fotelem to nie potrzebny mi bo mam tylko 2 poduchy pasazera i kierowcy sygnal dzwiekowy dziala, czy macie jakies inne sugestie odnosnie tej awarii. Prosze o wypowidzi jesli mozecie pomoc bo jest to uciazliwe, a jak bede znal przyczyne to elektryk nie skasuje mnie worka pieniedzy :( . Pozdrawiam MITSUMANIAK z Chełma.
pawelsonx - 13-08-2010, 21:09

jak lampka sie siweci to znaczy ze jest błąd.

Co do interfejsu zależy jaki ale niektóre łączą sie z silnikiem abs a np z poducha nie

sprawdx bezpieczniki

Rob600 - 14-08-2010, 11:46

Spróbuj sam sczytać błędy tu masz instrukcję: INSTRUKCJA
jeżeli tu nie wykaże Ci błędów to może być jakieś zwarcie kabelków od kontrolki na desce :)

powodzenia

pawelsonx - 14-08-2010, 13:06

Rob600 napisał/a:
Spróbuj sam sczytać błędy tu masz instrukcję: INSTRUKCJA
jeżeli tu nie wykaże Ci błędów to może być jakieś zwarcie kabelków od kontrolki na desce :)

powodzenia

to jest metoda do błędów ecu silnika i abs z poduchami nie zahula

kamil2525 - 14-08-2010, 14:42

akurat ten komputer polaczyl sie z poduszkami bez problemu takze interfejs byl jak najbardziej prawidlowo polaczony z srs jakies inne sugestie (ta instrukcja jest do z czytania bledow na check engine ale ten sposob to ja juz od paru lat znam i w niczym mi on nie pomoze w tej sytuacji ) dzieki za szczere checi
pawelsonx - 14-08-2010, 16:06

Oczywiście bezpieczniki sprawdzone ??
kamil2525 - 14-08-2010, 17:47

pawelsonx zerkne na bezpieczniki i napisze czy to to czy jeszcze bedzie trzeba cos myslec