To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Oświetlenie wnętrza

SHELLER35 - 17-08-2010, 11:14
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Oświetlenie wnętrza
Witam wszystkich.Mam problem z oświetleniem kabiny po otwarciu drzwi.Nie działa, nie ważne które drzwi otwarte.Jak włączę na ON świeci,a jak otwieram drzwi nie.Wszystko inne w aucie działa.Wie ktoś ,co może być przyczyną?
James01 - 17-08-2010, 13:31

Jest jeszcze ustawienie pośrednie - zatrzymaj przełącznik w połowie drogi pomiędzy "ON" a "OFF" i powinno działać. U mnie tak jest;)
Enforcer - 17-08-2010, 15:31

SHELLER35 napisał/a:
Wie ktoś ,co może być przyczyną?

Krańcówki przy drzwiach? Próbowałeś rozruszać je ręcznie?

SHELLER35 - 17-08-2010, 21:12

Tak.Pomogło. Wielkie dzięki. :mrgreen:
Enforcer - 17-08-2010, 23:15

SHELLER35, ale co pomogło? Moja rada czy James01? Jeśli moja to możesz kliknąć na "pomógł", bedzie mi miło :)
SHELLER35 - 18-08-2010, 13:21

Chciałbym kliknąć ''pomógł'',ale sednem sprawy okazało się moje chwilowe (mam nadzieję) :roll: nazwijmy to ''zaćmienie''. Rzeczywiście wystarczyło przesunąć wyłącznik na środek,pomiędzy ON a OFF. Mimo to bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem i chęć pomocy.Pozdrawiam.
pieszczoch - 14-08-2013, 21:20
Temat postu: Oświetlenie wnętrza
Siemaneczko. Mam problem z oświetleniem, ponieważ po otwarciu drzwi, którychkolwiek, nie świeci się światło we wnętrzu. Patrzyłem te czujniki w drzwiach i nie są wciśnięte na stałe.
A jeśli chodzi o przyciski to jest tylko on/off, nie ma wartości pośredniej ;/ Czy powinienem wymienić całe to coś gdzie są żaróweczki i przełączniki. Bo chętnie bym ustawił tak żeby się zapalało przy otwarciu drzwi i najlepiej świeciło jeszcze przez jakieś 20 sekund po zamknięciu.
Wcale nie musiało by tam być możliwości wyłączenia tego światełka całkowicie.
Proszę o pomoc