Carisma - Techniczne - kopcenie
pkp30 - 26-08-2010, 16:28 Temat postu: kopcenie mam pytanie co to moze byc bo zauwazyłem ze jak dodaje gazu przy zmianie biegów to kopci mi na czarno co za przyczyna??????? powiem ze sprawdzam poziom oleju jest taki sam jak przy wymianie
pawelsonx - 26-08-2010, 17:31
czrno to albo za dużo paliwa albo za mało powietrza
zaślep egr objawy powinny ustąpić
pkp30 - 26-08-2010, 17:42
pawelsonx napisał/a: | czrno to albo za dużo paliwa albo za mało powietrza
zaślep egr objawy powinny ustąpić |
a gdzie to znajde
pawelsonx - 26-08-2010, 17:55
a nie było poruszane na forum ??
jak nie to
pkp30 - 27-08-2010, 21:50
pawelsonx napisał/a: | a nie było poruszane na forum ??
jak nie to Obrazek |
sorki ale moge cos jasniej bo nic z tego nie kapuje
Moomin - 27-08-2010, 21:57 Temat postu: Re: kopcenie
pkp30 napisał/a: | mam pytanie co to moze byc bo zauwazyłem ze jak dodaje gazu przy zmianie biegów to kopci mi na czarno co za przyczyna??????? powiem ze sprawdzam poziom oleju jest taki sam jak przy wymianie |
Ale w dieslach to dość powszechne zjawisko, chyba nie ma się czym martwić. Jakby kopcił na siwo-niebiesko byłoby gorzej.
pawelsonx - 27-08-2010, 22:49
mój po zaślepieniu nie kopcił
co do egr zdejmij przewód podciśnienia i zaślep ten przewód np śrubą
egr jest zaznaczony na obrazku
pkp30 - 27-08-2010, 23:30 Temat postu: Re: kopcenie
Moomin napisał/a: | pkp30 napisał/a: | mam pytanie co to moze byc bo zauwazyłem ze jak dodaje gazu przy zmianie biegów to kopci mi na czarno co za przyczyna??????? powiem ze sprawdzam poziom oleju jest taki sam jak przy wymianie |
Ale w dieslach to dość powszechne zjawisko, chyba nie ma się czym martwić. Jakby kopcił na siwo-niebiesko byłoby gorzej. |
tak to tez wiem ze maja takie objawy ale cos jest nie tak (sorry nie napisałem tego) bo słaby jest po czasie dostaje kopa
czester_ - 28-08-2010, 11:53
Ostatnio to przerabiałem kolego jak zacząłem się bawić tym potencjometrem na pompie. Sprawdź sobie jakie masz napięcie w stanie spoczynku. Mi zachowywał się tak przy 6V. Po przekręceniu na 7v spalanie jest w miarę małe, a przestał kopcić jak również wcześniej dostaje kopa.
pawelsonx - 28-08-2010, 12:57
czester_ napisał/a: | Ostatnio to przerabiałem kolego jak zacząłem się bawić tym potencjometrem na pompie. Sprawdź sobie jakie masz napięcie w stanie spoczynku. Mi zachowywał się tak przy 6V. Po przekręceniu na 7v spalanie jest w miarę małe, a przestał kopcić jak również wcześniej dostaje kopa. |
skąd tak duże napięcia ??
poza tym ten potencjometr jest z jednym z czujników odpowiedzialnym za prace egr .
czester_ - 28-08-2010, 16:12
o moja pomyłka;)
oczywiście 0,6V i 0,7V
|
|
|