To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] Wtrysk

Faraonix - 28-08-2010, 19:23
Temat postu: [2.8 TD] Wtrysk
W ktora strone nalezy obrocic pompe wtryskowa aby przyspieszyc wtrysk, w kierunku silnika czy od silnika ?
Gobio - 30-08-2010, 16:05

No i mnie to interesuje 8) Nikt nie wie? :shock:
stani78 - 30-08-2010, 17:00
Temat postu: wtrysk
Do silnika. Ale dlaczego chcesz przestawiaci.
Faraonix - 31-08-2010, 22:13

Podczas ostatniego grzebania troche poprzestawialem i zaczal mi jakos wiecej palic. Z rana odpalal praktycznie od strzala, choc pare razy zdazylo sie ze za 2 razem zaskoczyl (krecenie 1,6s) natomiast przy cieplym trzeba bylo czasem dluzej pokrecic. W niedziele obrocilem pompe ze 2mm od silnika czyli wyglada na to ze opoznilem wtrysk i wydaje mi sie ze mniej pali oraz nie ma problemu z odpalaniem na cieplym / na zimnym silniku. Odpala przy ustawieniu 1,6s za pierwszym razem. Pompy nikt nigdy nie regulowal, ustawiana byla tak na pale.
stani78 - 01-09-2010, 20:17
Temat postu: wtrysk
Ostatnio opisałem temat ustawienia pompy w FAQ&How to?
Faraonix - 01-09-2010, 22:20

Trzeba by jeszcze miec czujnik zegarowy, jest opis w pdf do silnika. Pozatym w roznych modelach dla roznych rynkow (Japonia, Niemcy, Afryka, Europa) sa rozne katy 6, 7, 9 i 12. Trzeba by miec jak sprawdzic po VIN ktory jest wlasciwy. Moj jest dosc dziwny bo rocznik 96 z elektroniczna pompa i moca 140KM. W europie dopiero w 1998 pojawily sie takie modele. Juz doszedlem jak dostac sie do tylnej sruby i jak co to po przejechaniu jakiegos dystansu znowu przekrece i zobacze czy bedzie lepiej czy gorzej. Jak narazie z obserwacji wyglada ze mniej pali i sie mniej grzeje.