[92-96]Galant E5xA - Centralny zamek
radekcapri - 02-09-2010, 11:43 Temat postu: Centralny zamek Mam następujący problem z centralnym zamkiem. Kiedy podchodząc do samochodu klikam na guzik otwierania centralnego otwierają się wszystkie drzwi oprócz pasażera. Ponowne zamknięcie i otworzenie powoduje jakby większą siłe i drzwi pasażera otwierają się. Potem cały czas działają 100/100 ale kiedy przyjdę następnego dnia jest tak samo źle. Drzwi rozebrane, przesmarowałem wszystkie cięgna i zamek również. Zamek działa tak lekko jak w żadnych innych drzwiach:) Ale nadal nie otwiera się za pierwszym razem. Zapadka robi niewielki ruch ale nie otwiera się. Ma ktoś pomysł ?
luki_84 - 02-09-2010, 11:50
Cześć, mam to samo tylko u mnie już po ok 1-1,5 h nie otwiera się za 1 razem.
Drzwi jeszcze nie rozbierałem, chwilowo mam spory "niedoczas".
Mogę tylko stwierdzić, że efekt ten wystąpił w niedługim czasie po tym jak pękła klamka w drzwiach pasażera (wymieniona i tez wtedy nasmarowałem cięgna).
Łączę sie z tobą w bólu i rozpaczy...
radekcapri - 02-09-2010, 12:35
No u mnie też wystarczy 1 godzinka i efekt powraca
tom11 - 02-09-2010, 16:54
Co za plaga? ja mam to samo chyba wszystko już robiłem nic nie pomaga , trzeba zwrucić uwagę że mamy takie same auta (może jakaś wada?)
jacek11 - 02-09-2010, 18:45
radekcapri, Czyściłeś siłownik?Jeśli nie,to wyczyść,i popraw wszystkie styki w nim.
Pozdro.
radekcapri - 02-09-2010, 22:26
Cytat: | radekcapri, Czyściłeś siłownik?Jeśli nie,to wyczyść,i popraw wszystkie styki w nim. |
Zamek i znajdujący się w nim silniczek rozebrane i nasmarowane. Typowego siłownika tam nie widziałem. Uklad napędza silniczek znajdujący się w zamku.
jacek11 - 02-09-2010, 22:45
radekcapri napisał/a: | Zamek i znajdujący się w nim silniczek rozebrane i nasmarowane. Typowego siłownika tam nie widziałem. Uklad napędza silniczek znajdujący się w zamku. |
Tak,dokładnie o ten element chodzi.Najprawdopodobniej tam tkwi przyczyna.
Pozdro.
luki_84 - 02-09-2010, 22:52
jacek11 napisał/a: | Czyściłeś siłownik? |
Ja przy okazji wymiany klamki (nie rozbierałem, ale ) go trochę ogarnąłem z kurzu i nasmarowałem super, hiper smarem w spray'u (sprawdzonym), nawilżyłem też gąbkę która jest w górnej części drzwi ( prowadzenie cięgien do klamki wew.).
areksz121 - 02-09-2010, 23:25
W swoim poprzednim borykałem się z zamykaniem...za drugim razem przeważnie domykało. Tyczyło się to dwóch drzwi, a u mnie przyczyna była banalna- napędy były poluzowane na tych dwóch małych śrubkach, co mocuje się je do reszty mechanizmu zamka.
|
|
|