Outlander II GEN Techniczne - wibracje na pedale sprzęgła od obrotów silnika
Przemas44 - 10-09-2010, 07:45 Temat postu: wibracje na pedale sprzęgła od obrotów silnika Witam wszystkich,
od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem nowego outlandera II, 2,0 did.
Mam jednak jedno pytanie. Na pedale sprzęgła daje się wyczuć delikatne drgania, wibracje od obrotów silnika, czy to jest normalne i ten typ tak ma czy też powinienem udać się do serwisu? Chce sprawdzić bo oni zawsze mówią, że tak powinno byc...
Moze jestem przewrazliwiony, ale zawsze lepiej spytać.
Dodam, że na wolnych obrotach drgań nie ma, pojawiają się tylko przy zwiększeniu obrotów. Biegi wchodzą normalnie bez żadnych hałasów a sprzęgło się nie ślizga.
Będę bardzo wdzięczy za odpowiedz innych posiadaczy 2,0 did (tdi)
gold123 - 24-09-2010, 23:21
Też tak mam, od nowego.
Grzesq - 24-09-2010, 23:41
gold123 napisał/a: | Też tak mam, od nowego. |
To jest normalne. Ten typ tak ma - jak i wiele innych samochodów . Nie przeszkadza mi to wcale.
bonito - 25-09-2010, 08:59
Przemas - jeżeli nie chcesz za dużo wydać na leki uspokajające, to musisz się przyzwyczaić do: różnych stuków dochodzących od strony silnika, skrzypienia zawieszenia, dziwnie działającej klimatyzacji, rysujących się plastików + innych drobiazgów (opisanych na tym forum).
Wtedy zrozumiesz, że tak pod spodem, Outlander to naprawdę fajne autko
13zbyszek13 - 25-09-2010, 09:33
Przemas44 napisał/a: | Witam wszystkich,
od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem nowego outlandera II, 2,0 did.
Mam jednak jedno pytanie. Na pedale sprzęgła daje się wyczuć delikatne drgania, wibracje od obrotów silnika, czy to jest normalne i ten typ tak ma czy też powinienem udać się do serwisu? Chce sprawdzić bo oni zawsze mówią, że tak powinno byc...
Moze jestem przewrazliwiony, ale zawsze lepiej spytać.
Dodam, że na wolnych obrotach drgań nie ma, pojawiają się tylko przy zwiększeniu obrotów. Biegi wchodzą normalnie bez żadnych hałasów a sprzęgło się nie ślizga.
Będę bardzo wdzięczy za odpowiedz innych posiadaczy 2,0 did (tdi) |
Ja w swoim nic takiego nie odczuwam.
mitsu00 - 25-09-2010, 11:18
13zbyszek13 napisał/a: | Ja w swoim nic takiego nie odczuwam. |
Bo ty to masz świeżynkę. Wszelakie stuki, puki, trzeszczenie/skrzypienie zawieszenia przy pokonywaniu progów zwalniających zaczęły się u mnie od przebiegu w okolicach 40 tys. km. ASO zlewało mnie na początku i twierdzili że ponoż TTTM. "Walnąłem przysłowiową pięścią w stół" i po wymianie oslon przegubów, prawego przedniego wachacza, i czegoś tam jeszcze, nastała cisza.... Denerwujące jest tylko to domaganie się tego za co zapłaciliśmy kupując auto - napraw gwarancyjnych. Odnoszę wrażenie że większość ASO Mitsubishi zlewa klienta pod byle pretekstem.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 11:23
mitsu00 napisał/a: | Bo ty to masz świeżynkę. Wszelakie stuki, puki, trzeszczenie/skrzypienie zawieszenia przy pokonywaniu progów zwalniających zaczęły się u mnie od przebiegu w okolicach 40 tys. km. ASO zlewało mnie na początku i twierdzili że ponoż TTTM. "Walnąłem przysłowiową pięścią w stół" i po wymianie oslon przegubów, prawego przedniego wachacza, i czegoś tam jeszcze, nastała cisza.... Denerwujące jest tylko to domaganie się tego za co zapłaciliśmy kupując auto - napraw gwarancyjnych. Odnoszę wrażenie że większość ASO Mitsubishi zlewa klienta pod byle pretekstem. |
być może masz racje
Przemas44 - 12-10-2010, 14:30
dzięki za odpowiedzi, ostatnio mój znajomy też kupił outka i ma takie same objawy jak mój więc się uspokoiłem, a co do roznego radzaju trzasków to narazie nie zaobserwowalem nic niepokojącego.
|
|
|