To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Skrzynia automatyczna F4A42 - błąd 25

Moomin - 17-10-2010, 13:29
Temat postu: Skrzynia automatyczna F4A42 - błąd 25
Witam!

Od pewnego czasu zdarzają mi się poślizgi skrzyni przy przechodzeniu z 1 na 2. Dziś poszedłem do auta sprawdzić czy wymruga jakieś błędy, no i kontrolka N skrzyni pokazała błąd 25. . Manual podaje "wide open throttle switch system" czyli jakiś przełącznik związany z przepustnicą. Poczytałem więcej i wygląda na to, że bardziej problem natury elektryczno/elektronicznej niż samej skrzyni. Co to w ogóle jest? Gdzie to się znajduje? Czy ktoś się z tym może zetknął? Jakieś doświadczenia, sugestie?

robertdg - 17-10-2010, 14:02

W wolnym tłumaczeniu to tak jakby przełacznik krańcowy maksymalnego otwarcia przepustnicy
Moomin - 17-10-2010, 14:35

robertdg napisał/a:
W wolnym tłumaczeniu to tak jakby przełacznik krańcowy maksymalnego otwarcia przepustnicy

Dzięki. A nie wiesz gdzie tego szukać? To jest zintegrowane z samą przepustnicą?

robertdg - 17-10-2010, 14:55

w elektrycznej przepustnicy jest to zintegrowane
Moomin - 17-10-2010, 14:59

robertdg napisał/a:
w elektrycznej przepustnicy jest to zintegrowane

No moja jest elektryczna. Dzięki, to może Bartek będzie się orientował co z tym zrobić.

Edit:

Chyba chodzi o coś innego. Przeglądałem manual i w końcu znalazłem o co chodzi - to jest przełącznik kick-downu. To nie rozwiązuje problemu z poślizgami niestety bo one nie występują przy gazie w podłodze tylko w innych sytuacjach.