To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - SERWO hamulcowe

alimaster - 19-10-2010, 17:52
Temat postu: SERWO hamulcowe
mój Misiek z 2007 roku 2.0DID Invite ma problem z serwo hamulcowym. Podczas jazdy poprostu "syczy". Przy naciśnięciu pedału hamulca syk ustaje. Diagnoza "lekarza" szukać używanego serwo (nowy to wydatek ok 4000 zł !!!!)
Miał ktoś problem tego typu ?? Podpowiedzcie może jak szukać - numery na elementach są różne, a serwisy niechętne do podpowiedzi.
Może od innych samochodów, przecież silnik VW. Macie jaką receptę. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję.

Grzesq - 19-10-2010, 23:09
Temat postu: Re: SERWO hamulcowe
alimaster napisał/a:
mój Misiek z 2007 roku 2.0DID Invite ma problem z serwo hamulcowym. Podczas jazdy poprostu "syczy". Przy naciśnięciu pedału hamulca syk ustaje. Diagnoza "lekarza" szukać używanego serwo (nowy to wydatek ok 4000 zł !!!!)
Miał ktoś problem tego typu ?? Podpowiedzcie może jak szukać - numery na elementach są różne, a serwisy niechętne do podpowiedzi.
Może od innych samochodów, przecież silnik VW. Macie jaką receptę. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję.

Jaki masz przebieg ? Czy miałeś wcześniej jakieś inne objawy ?

alimaster - 20-10-2010, 22:00

Przebieg to ok 114.000, mam go ok 2 m-c i z takim objawem go kupiłem (szczerze to nie zauważyłem przy zakupie)
marco06 - 22-10-2014, 19:22

Witam,
mam podobny problem w moim Grandisie (technicznie podobny do Outka), zakupiłem już używane serwo, i za tydzień jadę na wymianę. Ale najważniejsze! Jedź do serwisu Mitsu, bo tam powiedzieli, ze jest akcja serwisowa na serwo w Outlanderach (niestety nie objęła Grandisów :-( )