To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Odpala i zaraz gaśnie

przemekm - 26-10-2010, 19:23
Temat postu: Odpala i zaraz gaśnie
Mam Mitsubishi Colt 1.3 96'. II generacja LPG. Ostatnio samochód stał około tygodnia na dworze i nie był używany. Chciałem go dzisiaj odpalic, pochodził na jałowym, na chwilę od niego odszedłem, a jak wróciłem to zgasł. Próbuje odpalic znowu: działał na jałowym ok. 2 sekundy, i z każdą kolejną próbą coraz krócej. Poszedłem go odpalic za kilka godzin: pracował około 5 sekund i zgasł, a przy każdej następnej próbie działa coraz krócej. Z samym odpaleniem nie ma problemów. Zaraz po odpaleniu wchodzi na około 2tys. i szybko spada (czasem zostaje na te 5sek. na ~900obr., aż zgaśnie. Jak próbuje urzymac go na obrotach i troche wciskam gaz to go dławi i zaraz gasnie. Co to może byc? Wszytskie próby są na benzynie. Na gaz teraz nie moge przelaczyc bo nie zdazy sie nagrzac i wejsc na obroty.
pierafal - 27-10-2010, 22:48

1. regulowales juz kiedys zawory?

2. nie dolewales przypadkiem do paliwa cudownych specyfikow czyszczacych typu STP?

plecho1 - 27-10-2010, 23:16

Jeśli masz immobiliser to może jego wina, objawy w sumie na to wskazują, jeśli to jego wina to właśnie można odpalić auto na kilka sekund poczym gaśnie. Może być też problem z ciśnieniem paliwa, pada pompa w baku, ale nie jestem pewien czy te objawy by się pojawiły tak odrazu.
przemekm - 28-10-2010, 15:23

Zagadka chyba rozwiązana. I chyba nie jest najlepiej. Moze podpowiecie co to jest i jak to naprawic.

Temat na forum coltmanii.