Carisma - Techniczne - Pogięta antena.
mlun - 18-10-2006, 21:06 Temat postu: Pogięta antena. Mam takie może niecodzienne pytanie. Czy da się jako¶ domowymi metodami wyprostować tak± wysuwan± antene? Komu¶ w Wawie się nie spodobała i musiał w ni± uderzyć i teraz na samym dole jest przygiet± co skutkuje nie chowanie się jej do końca. Nie wiem czy można j± wykręcić i sprubować prostowac jako¶ kombinerkami czy innymi metodami czy lepiej się nie dotykać bo się połamie i będzie jeszcze większa szkoda.
saphire - 19-10-2006, 10:12
Ogólnie rurki dobrze się prostuje w taki sposób, że wsypujesz do rurki drobniuteńki suchy piasek - warstwami i ubijasz mocno w rurce a jak już j± dopchasz do pełna to wtedy możesz delikatnie nagi±c czy podprostować - piasek ciasno w ¶rodku siedzi i pilnuje by nie przełamać czy nie zgi±ć za ostro. Ja kiedy¶ tak prostowałem cienkie rurki aluminiowe i wyszło ok.
mlun - 19-10-2006, 14:50
Ciekawa metoda.Jak bede miał wolna chwile w weekend to postaram sie zajrzec do niej
saphire - 19-10-2006, 15:56
Z metod± gięcia "na piasek" już nieraz ludzie dawali radę:
Gięcie rurek miedzianych
Wyginanie rurek mosiężnych
Wyginanie rur klatki bezpieczeństwa
mlun - 21-10-2006, 13:08
Dobrałem się dzi¶ do tej anteny i stwierdiłem że to mało prawdopodobne że j± do poprzedniego stanu doprowadze i st±d moje pytanie,czy kto¶ rozbierał tak± antene? Bo pomy¶łałem że może by kupić zwykła± teleskopow± i sprubować poł±czyć j± z t± autmoatyczn± bo szczerze mówi±ć poza jedn± rzacz± to niczym się nie powinna różnic.Tylko własnie nie wiem czy da się ten mechanizm jakim¶ cudem do takiej anteny przyczepić.
[ Dodano: 27-10-2006, 21:21 ]
Pomy¶lałem sobie jeszcze czy w innych modelach mitsu takie antenty były takie same czy się czym¶ różniły?
|
|
|