Pogięta antena. |
Autor |
Wiadomość |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 18-10-2006, 21:06 Pogięta antena.
|
|
|
Mam takie może niecodzienne pytanie. Czy da się jakoś domowymi metodami wyprostować taką wysuwaną antene? Komuś w Wawie się nie spodobała i musiał w nią uderzyć i teraz na samym dole jest przygietą co skutkuje nie chowanie się jej do końca. Nie wiem czy można ją wykręcić i sprubować prostowac jakoś kombinerkami czy innymi metodami czy lepiej się nie dotykać bo się połamie i będzie jeszcze większa szkoda. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 19-10-2006, 10:12
|
|
|
Ogólnie rurki dobrze się prostuje w taki sposób, że wsypujesz do rurki drobniuteńki suchy piasek - warstwami i ubijasz mocno w rurce a jak już ją dopchasz do pełna to wtedy możesz delikatnie nagiąc czy podprostować - piasek ciasno w środku siedzi i pilnuje by nie przełamać czy nie zgiąć za ostro. Ja kiedyś tak prostowałem cienkie rurki aluminiowe i wyszło ok. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
mlun

|
Wysłany: 19-10-2006, 14:50
|
|
|
Ciekawa metoda.Jak bede miał wolna chwile w weekend to postaram sie zajrzec do niej |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
|
|
|
 |
mlun

|
Wysłany: 21-10-2006, 13:08
|
|
|
Dobrałem się dziś do tej anteny i stwierdiłem że to mało prawdopodobne że ją do poprzedniego stanu doprowadze i stąd moje pytanie,czy ktoś rozbierał taką antene? Bo pomyśłałem że może by kupić zwykłaą teleskopową i sprubować połączyć ją z tą autmoatyczną bo szczerze mówiąć poza jedną rzaczą to niczym się nie powinna różnic.Tylko własnie nie wiem czy da się ten mechanizm jakimś cudem do takiej anteny przyczepić.
[ Dodano: 27-10-2006, 21:21 ]
Pomyślałem sobie jeszcze czy w innych modelach mitsu takie antenty były takie same czy się czymś różniły? |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
|