To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] tylnia wycieraczka

Frędzel - 30-10-2010, 17:42
Temat postu: [1G 90-94] tylnia wycieraczka
Witam!
Czy da się jakoś ustawić tylną wycieraczkę z pionu na poziom? I czym regulować tylną duszę bo mi leje po spoilerze :/

Pozdro!

zenek_bb - 30-10-2010, 23:17

dyszę ustawiasz wsadzając igłę i kierując dyszę ruszając igłą tam gdzie chcesz, robisz próbę czy sika jak chcesz i git, zawsze będzie psikać albo za daleko albo za blisko, przynajmniej często tak jest ;p

da się ją przestawić, rozkręć silnik wewnątrz i zobaczysz prowadnicę, nie wiem dokładnie jak w tej tylnej to jest ale na 99% się da, a w sumie na 100 bo widziałem gdzieś takie coś... w gwoli szczegółu, zwiększysz opory powietrza budy :D a potem i tak zmienisz s powrotem ;)

Frędzel - 01-11-2010, 15:47

albo leje po spoilerze albo za wysoko i splywa tylko rzeka :/

jeszcze jedno jak wymienić tylna wycieraczke(mocowanie na zwykle takie jak z przodu) czy są gotowe wycieraczki do ecli?

zenek_bb - 01-11-2010, 20:17

zenek_bb napisał/a:
zawsze będzie psikać albo za daleko albo za blisko

Frędzel napisał/a:
leje po spoilerze albo za wysoko

mówiłem ;p ale tak bywa, spróbuj taką igłą która nie będzie miała luzu wewnątrz dyszy, wtedy będziesz mógł precyzyjniej ją ustawiać i znajdziesz dobry kąt, przynajmniej na postoju, podczas jazdy i tak wiatr zmieni wszystko

ja tylną końcówkę wycieraczki przerobiłem na standardowe wycieraczki, nie wiem czy są dedykowane do kupienia, zrobiłem to tak że nową wycieraczkę pozbawiam całego plastiku, tulejki i nitów, zostają dwie dziurki, uchwyt też przygotowałem tak że nową wycieraczkę montuję na tym uchwycie używając śruby z nakrętką samoblokującą a wewnątrz pomiędzy przęsłami tulejka na śrubce

wuerce - 02-11-2010, 14:00

jak dla mnie nie da się tego ustawić odpowiednio czyli, albo po spojlerze, albo rzeka po szybie. ja mam drugą opcję, przynajmniej nie chlapie po całym świecie. Kolejny błąd konstrukcyjny w ecli.
Wycieraczek dedykowanych nie ma, bo są zwyczajne mocowania, a co do tylnej to już sprawa jest nieco dziwna. Ja mam taką dostawkę z metalu przykręcaną do gołego ramiona i do niego montuję zwykłe wycieraczki.
Mimo usilnych działań nie rozumiem opisu zenka mocowania jego wycieracki :)
Położenie wycieraczki w poziomie to zły pomysł z racji przepływu powietrza nad tylną klapą i spojlerem. Na pewno chcesz mieć tak jak w polonezie ?

HouseM - 02-11-2010, 17:04

Ja mam ustawione "na rzekę" Przynajmniej zawsze cały płyn dostaje się na szybę a nie na klapę albo auto jadące za mną :D
Cobra84 - 02-11-2010, 18:28

ja mam rzekę i rzekę 8) wziąłem zamontowałem dyszę taką jak jest z przodu:)
wuerce - 02-11-2010, 18:51

A tak na serio to ten spryskiwacz z tyłu w ogóle nie jest potrzebny....
zenek_bb - 03-11-2010, 08:06

ja tam jeżdżę do przodu na lusterku, do cofania mam kamerę :) bo wg. mnie (niska ze mnie dupa) i tak się źle cofa tym autem i tak bo wysoko spoiler, dochodzi do tego przyciemniona szyba z tyłu i w nocy bez kamery byłem ślepy, co prawda i tak cofałem na pełnym gazie z otwartymi drzwiami (btw dobra technika) ale teraz co się fajnie cofa, z parunastu metrów widzę czy się zmieszczę itp, ostatnio zaparkowałem po ciemku tak że musiałem lusterka złożyć, a wysiadałem i wsiadałem bagażnikiem :) (musiałem tam zaparkować bo na całym osiedlu u koleżanki nie było gdzie, a parkowanie na trawie kończy się tam mandatem)